| URHEILU - IDROTT

Jalkapallokausi käyntiin – GrIFK valmis kauteen

Kesäkuun 2. päivä päästään vihdoin avaamaan jalkapallokausi Kauniaisten keskuskentällä, kun Grankulla IFK kohtaa kauden avausottelussaan sarjanousija VJS:n Vantaalta.

Koronarajoitusten sävyttämä edelliskausi oli vaikea Kauniaisissa ja GrIFK ajautui yllättäen jopa putoamistaisteluun. Nyt joukkue lähtee kauteen valmiimpana ja tavoittelee uuden päävalmentajansa Jyri Niemisen johdolla paluuta sarjan kärkikahinoihin.

Petter Meyer, GrIFK:n monivuotinen hyökkääjä, kertoo harjoituskauden menneen suunnitelmien mukaisesti ja joukkueen pelin kehittyneen hyvin harjoitusotteluiden aikana. Vaikka kenttäryhmitykseen ei ole tehty isoja muutoksia, on uusi valmennus tuonut pelitapaan uusia taktisia elementtejä ja positiivista muutosta.

– Hyvä sekoitus vanhaa Granin prässipeliä sekä hyvää pallollista osaamista.

Kova kilpailutilanne pelipaikoista

Tulevalle kaudella Grankulla IFK:lla on koossa kilpailukykyinen joukkue. Iso osa edellisen kauden runkopelaajista jatkaa seurassa ja samalla ryhmään on tullut lisää kirittäjiä niin omista junioreista kuin naapuriseuroista.

Laajentunut pelaajarinki on tuonut joukkueeseen todellisen kilpailun pelipaikoista, mikä on Meyerin mukaan ehdottomasti positiivinen asia. Joukkueessa on nyt 22 pelaajaa, jotka voi laittaa otteluissa kentälle ja jokaisen pitää ansaita pelipaikkansa.

– Oikeasti joutuu taistelemaan ja onnistumaan, että pääsee pelaamaan.

Veikkausliigassakin pelannut Omar Khary siirtyi Kauniaisiin TPV:stä ja vahvistaa joukkueen keskikenttää. Omista junioreista nostettu Vertti Tiilikainen on väläytellyt harjoituskauden otteluissa ja tuo lisää kilpailua hyökkäyspään pelipaikoille.

Tasainen sarja tiedossa

Jalkapallon Kakkonen pelataan tänä vuonna kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee Ykköseen. GrIFK:n pelaa ennakolta tasaisessa B-lohkossa.

– Vaikuttaa tosi tasaiselta sarjalta ja tulee olemaan pienet marginaalit. On tosi tärkeää, että miten pystytään kääntämään tasaiset pelit voitoksi, sanoo Meyer.

Meyerin puheissa PIF sekä KaaPo nousevat lohkon ennakkosuosikeiksi, mutta GrIFK:n päävastustaja löytyy kuitenkin Espoosta – kilpailuasetelma ”paikallisvastustaja” Espoon Palloseuraa (EPS) vastaan on selvä.

GrIFK:n tavoitteena on kehittää otteluistaan tapahtumia, joissa on jalkapallon lisäksi aina muutakin oheistoimintaa. Kauden avausotteluun (2.6.) sekä kesän teemapäiviin (13.6. perhepäivä – 22.8. seurapäivä) tullaan erityisesti panostamaan, mikäli yleisötapahtumien järjestäminen sallitaan kesäksi.

GrIFK:n kotiottelut kesäkuussa:

Ke 2.6 klo 18.30 GrIFK – VJS

Su 13.6 klo 18.30 GrIFK – Ilves-Kissat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *