| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kaupunki: Äänestä mielellään ennakkoon

Vaalit lähestyvät harppauksin ja Kauniaisten kaupunki on kaupungin lakimiehen ja keskusvaalilautakunnan sihteerin Lena Filipsson-Korennon johdolla valmistellut varsinaisia vaaleja useiden kuukausien ajan.

Nyt alkaa kaikki olla valmista ennen ennakkoäänestystä ja varsinaista vaalipäivää.

– Suosittelemme ennakkoon äänestämistä, koska silloin on 14 päivää aikaa vapaasti valita äänestyspaikka ja ajankohta, hän sanoo ja huomauttaa, että ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa koko maassa.

Pandemian takia ennakkoäänestysaikaa on pidennetty. Äänestys tapahtuu kaupungintalolla 26.5.–8.6., arkisin klo 9–20 ja viikonloppuisin 10–16. Sisään mennään rakennuksen takaa ja poistutaan etuovesta. Siis, sisään ei mennä etuovesta, kaupunki korostaa.

– Otamme sisään vain rajallisen määrän äänestäjiä kerrallaan, sanoo Lena Filipsson-Korento.

Jonotus tapahtuu ulkona, joka tarkoittaa sitä, että kannattaa pukeutua sään mukaisesti. Käsidesiä on saatavilla, ja halutessaan voi käyttää omaa kynää. Sitä paitsi suositellaan vahvasti maskin käyttöä. Vaalivirkailijoilla on kasvomaski tai -visiiri, ja missä on mahdollista, käytetään myös pleksiseiniä. Lisäksi pitää kaikissa tilanteissa muistaa kahden metrin turvaväli.

– Oletettuina ruuhka-aikoina meillä on ajoittain jopa äänestyspiste ulkona. Tarkempaa tietoa aukioloajoista kannattaa käydä katsomassa kaupungin verkkosivuilla lähempänä ennakkoäänestysaikoja. Perinteisesti ruuhkaa on ennakkoäänestyksen alussa ja lopussa. Arvelemme, että lauantaista lauantaihin on rauhallista, sanoo Lena Filipsson-Korento.

Ilmoittautukaa hyvissä ajoin kotiäänestykseen

Niille, jotka eivät voi tulla äänestyspaikalle, ja jotka ovat aiemmin äänestäneet kotona, kaupunki suosittelee ilmoittautumista kotiäänestykseen jo hyvissä ajoin ennen 26. toukokuuta, jotta heitä voidaan palvella ensin.

– Kotiäänestystä tarjotaan myös heille, jotka ovat karanteenissa, toisin sanoen heille, jotka ovat altistuneet ja joita pidetään tartuntariskinä, sanoo Lena Filipsson-Korento ja huomauttaa, että juuri tämän takia kaupunki haluaa, että perinteiset kotiäänestäjät äänestävät ensin.

Lisää tietoa: https://vaalit.fi/koronaohjeita-aanestajille

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *