| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Medaljkaffe serverades i Grankulla

På fredagen firades något så ovanligt som en VM-medalj med tårta och kaffe i Grankulla.

 

Grankullabon Ristomatti Hakola tog den 28.2 hem silvermedaljen i en spännande lagsprint tillsammans med Joni Mäki i VM i Oberstdorf. Stadsdirektör Christoffer Masar bjöd direkt in Ristomatti till medaljkaffe, så snabbt det bara kunde ordnas.

Och nu är tävlingarna över och fredagen den 7.5 var det dags att fira i en liten krets.

– Du har säkert skidat tillräckligt, konstaterade Christoffer Masar och överräckte skidmärket Grani 2021 till toppskidåkaren.

Hakola har skidat mycket också vid Kasaberget under vintern och efter medaljen har han ofta blivit påhejad av ortsborna.

– Ungefär var tredje har ropat: Bra Rise!

VM-medaljen från Oberstdorf är mycket viktig för Hakola som har 100 världscupstarter bakom sig. Nu har han haft ett par veckors “semester” och då rört sig “bara” ett par timmar per dag. 

– Nu har en ny träningsperiod inletts. Det betyder 4-5 träningstimmar per dag, mycket rullskidor, säger Hakola och hyllar terrängen i Noux. 

Hakola håller inte enbart på med skidåkning. Han är anställd av armén och arbetsuppgifterna har nyligen flyttat från Niinisalo till Sandhamn.

– Jag har en tjänst som idrotts-underofficer. Det finns cirka tio av dem i Finland. Jag startade klockan sju i morse till Sandhamn. Jag jobbar i allmänhet på våren och sommaren. I morgon åker jag till Pajulahti för att utbilda soldater under ett träningsläger för värnpliktiga, där finns bl.a. toppbrottare på plats.

Grankulla bjuder på tårta även nästa år om det blir medalj. Nu bjöds det på chokladtårta. 

– Det blir gräddtårta då i nästa år, skrattar Rise.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *