| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kauniaisissa juotiin mitalikahvit

Perjantaina juhlistettiin Kauniaisissa niin harvinaista tapahtumaa kuin kakkukahveja MM-mitalin johdosta. 

 

Kauniaislainen Ristomatti Hakola hiihti 28.2. hopealle yhdessä Joni Mäen kanssa Oberstdorfin MM-kisojen jännittävässä parisprintissä. Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar kutsui heti Ristomatin mitalikahveille, kunhan koronatilanne ja aikataulut sen sallisivat.

Nyt on kisat kisattu ja perjantaina 7.5. tämä vihdoinkin tapahtui pienessä piirissä. 

– Olet varmaan hiihtänyt ihan riittävästi, kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoi ja ohjensi huippuhiihtäjälle Grani 2021 -hiihtomerkin.

Hakola on hiihtänyt paljon myös Kasavuorella talven aikana ja mitalin jälkeen hän on usein saanut kuulla kannustushuutoja ladulla.

– Joka kolmas on huutanut: Hyvä Rise!

Mitalikahvit juotiin kaupungintalolla ja Ristomatti Hakola sai kaupunginjohtaja Christoffer Masarilta kirjan Kauniaisten villoista.

Oberstdorfin MM-mitali on todella tärkeä Hakolalle, jolla on takana 100 maailmancup-starttia. Nyt on takana parin viikon “loma”, silloinkin hän liikkui noin pari tuntia päivässä.

– Nyt on uusi treenikausi aloitettu. Se tarkoittaa 4-5 tuntia treeniä päivässä, paljon rullahiihtoa, Hakola kertoo ja kehuu Nuuksion maisemia.

Hakola ei ainoastaan hiihdä. Hakola on “armeijan leivissä” ja hiljattain muuttanut Niinisalosta Santahaminaan. 

– Minulla on siellä liikunta-aliupseerin virka. Näitä virkoja on noin kymmenen Suomessa. Aamulla seitsemältä starttasin sinne tänään. Teen yleensä työt keväällä ja kesällä. Huomenna lähden Pajulahteen kouluttamaan sotilaita varusmiesten valmennusleirille, siellä on mm. huippupainijoita paikalla.

Kauniainen lupaa tarjota kakkua myös ensi vuonna jos mitali tulee. Nyt tarjottiin suklaakakkua.

– Ensi vuonna sitten kermakakkua, Rise nauraa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *