| URHEILU - IDROTT

Privata tennisplaner öppna för alla

Två tennisplaner i anslutning till Arbetarakademin är nu öppna för intresserade spelare.

 

Grusplanerna byggdes ursprungligen för akademin redan på 1980-talet.

– Enligt vår information fanns det ivriga tennisspelare i Akademins ledning och därför ville de bygga, säger Janne Viitala och Sakari Poussa vid Akatemia Sports.

Planerna har de senaste drygt tio åren skötts av en privat grupp.

– Arbetarakademin fick ny rektor i fjol och samtidigt ville de att vi skulle öppna planerna för allmänt bruk. Idén är att också liva upp den existerande verksamheten med bland annat frukost, lunch, inkvartering och mötesutrymmen.

Planerna öppnades den 17.4. De två första dagarna användes de från morgon till kväll och
spelarna såg ut att ha roligt.

För planerna ansvarar nu Akatemia Sports, som grundades för att ansvara för underhållet av planerna, försäljning och eventuella evenemang samt andra framtida samarbetsprojekt med Arbetarakademin. Nu kan alla behändigt reservera tid för tennisspel på webben på akatemia-sports.fi.

Med Grani Tennis har man samarbetat i drygt tio år.

– I praktiken har det inneburit att Grani Tennis ordnat sommarläger på planerna och det här samarbetet är det meningen att ska fortsätta. Alla andra idrottsklubbar i Grankulla och andra intresserade är ytterst välkomna till planerna. Det finns även andra framtidsplaner med Arbetarakademin, men de är fortfarande i planeringsstadiet.

Adress: Gamla Åbovägen 14.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *