| KAUPUNKI - STADEN

Vart visar vägvisarens skyltar?

Det skulle vara roligt med en vägvisare i Grankulla. Det har stadens fastighetsskötare Tuija Kokkonen redan länge tänkt på. Hon hittade en lämplig plats vid Villa Bredas ingång och nu är vägvisaren på plats.

– Vi har jobbat mycket med projektet och många olika avdelningar har hjälpt till. Förutom arbetstagarna vid lokalcentralen har även personal från maskindepån och lantmäterisidan deltagit. Lantmäteriavdelningen har räknat ut riktning och avstånd (fågelvägen). Och vi ska heller inte glömma stadsborna som kom med flera goda förslag om mål som ska tas med, säger, Tuija.

Marko Koskinen, Tuija Kokkonen (lokalcentralen), Antti Satomaa och Kaj Juvakka (lantmäteriavdelningen). På bilden saknas Hannu Pousi, som räknat ut avstånden och riktningarna.

Förutom några enstaka åtgärder så har projektet genomförts av stadens personal, vilket betyder att kostnaderna har hållits rätt låga.

– Jag vågar påstå att vi inte bara lyckats pigga upp stadsbilden, utan också fotgängare och bilister som passerar vägvisaren. Det måste ju förstås beaktas att det bor en hel del ingenjörer i Grankulla, så respons på mätresultaten är att vänta, skrattar hon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *