| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Visit Espoo och Grankulla stad inleder samarbete för att marknadsföra och utveckla turismen

Enter Espoo Oy och Grankulla stad har ingått ett samarbetsavtal i syfte att göra området mer lockande och känt för resande genom gemensam marknadsföring under varumärket Visit Espoo.

Inom samarbetet ligger huvudfokus på att skapa samarbetsnätverk mellan företag inom turismen i Grankulla och Esbo, att utveckla och bredda urvalet av produkter och tjänster, att utveckla företagens sakkunskap och bedriva gemensam marknadsföring. Avtalet ger turismföretagare i Grankulla tillgång till Visit Espoos marknadsföringskanaler och försäljning, och resenärer får information om områdets tjänster oberoende av kommungränserna.

– Vi är glada att kunna lansera vår samarbetsmodell med Grankulla. Den blir en naturlig och utmärkt fortsättning på det samarbete vi redan har med Kyrkslätt och Vichtis. Tjänsterna i Grankulla är välbekanta för många Esbobor och nu kan vi ge allt mer information om dem också till besökare – med andra ord ger avtalet möjlighet till bredare marknadsföring av turismen inom hela området, säger Miikka Valo, chef för turismen vid Enter Espoo Oy, i ett pressmeddelande.

Utbudet av tjänster och sevärdheter i Grankulla införlivas som en naturlig del i innehållet och utbudet i Visit Espoo. Marknadsföringssamarbetet innebär att företagen inom turismnäringen i Grankulla får synlighet i webbtjänsten visitespoo.fi, i Visit Espoos evenemangskalender och kommunikation i sociala medier. I och med kommunsamarbetet är turismföretagare i Grankulla välkomna att ansluta sig till Visit Espoos nätverk för samarbete, som redan omfattar företag som erbjuder tjänster inom branschen i Esbo, Kyrkslätt och Vichtis. Nätverket, som uppbär en årsavgift och grundar sig på omsättningen, ger företagen tillgång till ett aktivt företagsnätverk, där de också kan delta i gemensam marknadsföring och försäljning både inom landet och utomlands och får synlighet i olika kanaler utöver webbtjänsten och sociala medier, t.ex. marknadsföringskampanjer, evenemang och nyhetsbrev.

Grankulla idkar aktivt samarbete inom regionen och olika branscher. Anslutningen till Visitnätverket kompletterar områdets resetjänster.

– Genom att gå med i gemenskapen får både staden och våra företag möjlighet att synas och bygga upp samarbete med områdets andra aktörer, konstaterar stadsdirektör Christoffer Masar.

Grankulla, som en liten stad med både natur och vackra villor, är ett intressant besöksmål och inom nätverket kommer vi att kunna erbjuda en fängslande upplevelse för besökarna, tillägger han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *