| KAUPUNKI - STADEN

Grankulla stad flaggar utanför stadshuset för Pride-veckan – deltar i evenemang för visuell konst

Grankulla stad firar Pride-veckan genom att flagga i regnbågens färger utanför stadshuset.

Samtidigt svarar staden på fullmäktigemotionen som lämnades in den 14.6.2021. 13 undertecknare föreslår att staden firar Pride-rörelsen genom att flagga under Pride-veckan i regnbågens färger.

I fullmäktigemotionen som lämnats in av Konsta Saarela konstateras att många städer stöder veckans anda genom att flagga.

– Att delta i Pride är ett klart sätt att meddela att vi tar jämställdhetsfrågorna på allvar, sägs det i motionen.

– Det är faktiskt första gången staden har flaggning för Pride i Grankulla och vi har valt att flagga vid vårt stadshus hela veckan, säger informatör Markus Jahnsson. Vi har också redan fått en hel del positiv respons på flaggningen bl.a. på sociala medier, så vi kommer nog att fortsätta flagga också i framtiden.

Deltar i evenemang för visuell konst

Grankulla är även med i Helsinki Photo Festival i år. Från 16.8-20.9 kommer fotografier att ställas ut på Thurmansplatsen och i närheten av järnvägsstationen.

Från den 12 juli till den 30 september kommer tio internationella fotografer att ställa ut flera stora tryck på Keran Hallit i Esbo. I samarbete med Grankulla stad kommer Helsinki Photo Festival under fyra veckor att visa den bästa bilden från varje finalist med temat Fearless – Orädd. 

Helsinki Photo Festival är ett årligt evenemang för visuell konst med fokus på fotografi. Festivalens fjärde utgåva hämtar med sig nya konstupplevelser till huvudstadsregionen med temat fearless – orädd. Under 12 veckors tid, från den 7 juli ända till den 30 september, kan fotoutställningar ses dygnet runt på allmänna platser och på konstinstitutioner i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Festivalen presenterar nya verk av 62 konstnärer från 30 olika länder som aldrig tidigare visats i Finland. 

Uppdaterad 29.6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *