| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni: Kaupunki työllistää tänäkin kesänä reilut 30 nuorta

Muistatko ensimmäisen kesätyösi? Mitä teit ja miltä tuntui ansaita omaa rahaa? Entä mitä työ sinulle opetti?

Omat ensimmäiset kesätyökokemukseni ovat 1980-luvun lopulta leiriohjaajan ja karkkikaupan myyjän tehtävissä. Ensimmäisistä kesätöistä jäi mukavat muistot ja tunne siitä, että oppi uutta. Toki myös itse ansaittu raha oli tärkeä motivaatiotekijä kesätyöhön.

Kaupungintalon iloiset kesäharjoittelijat: Miila Koistinen (vas.), joka on töissä henkilöstöhallinnossa, Katri Seppälä on rahatoimiston palveluksessa ja Valter Pasanen kaupunginkansliassa.

Kauniaisten kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavana perinteisesti aina helmikuussa. Kaupunki työllistää tänäkin kesänä reilut 30 nuorta kesätöihin kaupungin eri pisteisiin. Nuoria, toisen asteen opiskelijoita, on mm. kunnossapitotehtävissä, leiriohjaajina ja vanhustenhuollon avustavissa tehtävissä. Lisäksi meillä työskentelee yliopisto-opiskelijoita kesäharjoittelijoina lähinnä avustavissa hallinnollisissa tehtävissä. Saimme reilusti yli 200 hakemusta näihin tehtäviin, joten paljon hyviä hakijoita jäi vielä rannalle.

Kauniaisten kaupungin omien kesätyöpaikkojen lisäksi tarjoamme kesäseteitä kauniaislaisille nuorille. Kesäseteleitä on jaettu tähän mennessä nuorisotoimen kautta noin 120 kpl. Kesäsetelin avulla kauniaislaisen nuoren palkkaava yritys saa avustusta palkkauskuluihin.

Kaupungin kokoon nähden panostamme kesätyönpaikkoihin ja kesäseteleihin selvästi kuntien keskiarvoa enemmän. Tämä siksi, että haluamme tarjota kesätyökokemuksen mahdollisimman monelle. Lisäkäsiin on myös tarvetta kaupungin eri yksiköiden kesäajan tehtävissä, ja toisaalta nuori saa arvokasta kesätyökokemusta ja tutustuu työelämän toimintatapoihin.

Jotta kesätyökokemus kaupungilla olisi mahdollisimman hyvä, olemme laatineet oppaan kesätyöntekijöillemme sekä panostaneet perehdytykseen. Uskon, että kesätyöntekijöihin panostamalla kaikki osapuolet hyötyvät. Työyksiköistämme on jo tullut palautetta mukavista kesänuorista, jotka ovat tarttuneet innolla työtehtäviinsä ja tuoneet tuulahduksen uusia näkemyksiä työyhteisöihimme.

Aurinkoisen kesän toivotuksin,

ULLA PALMROOS,

HENKILÖSTÖJOHTAJA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *