| YLEINEN - ALLMÄN

Kul på läger med många sporter ­- ordnas igen

Grankulla gymnastikförening, Grani Tennis och GrIFK Fotboll ordnar i sommar två sommarläger med många sporter för barn i lågstadieåldern.

Det handlar om de första samarbetslägren klubbarna emellan i Grankulla. Sommarläger i samarbete kommer att ordnas i Grankulla igen. De erbjuder barn en chans att ha det roligt medan de rör på sig.

­- Vi började planera samlägren i början av året. Klart det alltid finns en massa nytt att lära sig i början men det har startat jättebra. Vi har underbara ledare och barnen har trivts. Nu deltog redan mer än 40 barn på det första lägret så vi hade en stor uppslutning, säger träningschefen Annukka Almenoksa från GGF.

Mila (t.v.), Olivia, Sandra och Benjamin.

Barnen Sandra, Benjamin, Olivia och Mila deltog i lägret och säger allihop att det var roligt. Var och en av dem har varit på sommarläger tidigare år men inte på ett sådant med många grenar. Sandra, 8, och Benjamin, 11, har tidigare varit på fotbollsläger. Benjamin har spelat fotboll i åtta år och Sandra i 1,5 år. Sandra spelar också handboll. Mila, 13, och Olivia, 11, har tidigare varit på tennisläger. Mila har hållit på i sex år med tennis och Olivia i fyra år.

Annukka betonar att det ändå inte krävs att man har tidigare erfarenhet av idrottsgrenarna på lägret.

­- Det här är ett hobbyläger, det vill säga man behöver inte ha bakgrund i någon som helst av grenarna, alla får vara med, säger Annukka.

På lägret deltog barn som talar svenska, finska och engelska. Alla de här intervjuade barnen är från Granhultsskolan. De flesta deltagarna är från Grankulla, men lägret är öppet för alla. Lägerledarna anställs med hjälp av sommarjobbssedlar.

Många barn har på grund av corona uteblivit från klubbverksamheten och det kan i längden leda till utslagning. Därför rekommenderar Annukka varmt att alla barn deltar i sommarläger.

­- Det förekommer fortfarande vissa coronabegränsningar så vi kör enligt dem men som tur är lättade man på de flesta begränsningarna så vi har kunnat genomföra lägret ganska normalt, säger hon.

Lägersamarbetet klubbarna emellan kommer att fortsätta även i framtiden.

– Det här är ett mångårigt projekt vi har satt igång och vi har redan noggranna planer för framtiden. Meningen är att skapa en tradition här i Grani, att vi får Granibarnen att röra på sig och därigenom främja ytterligare samarbetet och kanske senare ta med fler klubbar i samarbetet och få ännu mer verksamhet, säger Annukka.

Lägret i augusti ordnas 2.-6.8. I augustilägret deltar 20 barn.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *