| YLEINEN - ALLMÄN

Monilajileirillä on kivaa – järjestetään myös jatkossa

Grankulla gymnastikförening, Grani Tennis ja GrIFK Fotboll järjestävät tänä kesänä Kauniaisten keskuskentän ja palloiluhallin alueella kaksi monilajileiriä ala-asteikäisille lapsille.

Kyseessä olivat ensimmäiset seurojen väliset yhteistyöleirit Kauniaisissa. Yhteistyössä toteutettuja kesäleirejä tullaan järjestämään Kauniaisissa myös jatkossa. Ne tarjoavat lapsille tilaisuuden liikkua ja pitää hauskaa.

– Yhteistyötä aloitettiin vuoden alussa suunnittelemaan. Tietenkin uudessa on aina paljon opittavaa, mutta on hirveen hyvin lähtenyt käyntiin. On aivan ihanat ohjaajat ja lapset ainakin viihtyvät. Nyt on jo yli 40 lasta mukana ekalla leirillä eli saatiin iso porukka mukaan, kertoo GGF:än valmennuspäällikkö Annukka Almenoksa.

Mila (vas.), Olivia, Sandra ja Benjamin.

Myös lapset itse kertoivat ajatuksiaan leiristä. Haastatellut lapset Sandra, Benjamin, Olivia ja Mila sanoivat kaikki, että leirillä on ollut kivaa. Jokainen heistä on ollut kesäleirillä myös jonain aikaisempana kesänä, mutta ei monilajileirillä. 8-vuotias Sandra ja 11-vuotias Benjamin ovat olleet aikaisemmin futisleirillä. Benjamin on pelannut jalkapalloa kahdeksan vuotta ja Sandra 1,5 vuotta. Sandra pelaa myös käsipalloa. 13-vuotias Mila ja 11-vuotias Olivia ovat olleet aikaisemmin tennisleirillä. Mila on harrastanut tennistä 6 vuotta ja Olivia 4. 

Annukka kuitenkin painottaa, että aikaisempaa kokemusta lajin parissa ei tarvita osallistuakseen leirille.  

– Tämä on harrasteleiri eli ei tarvitse olla minkään näköistä lajitaustaa mistään lajista, kaikki pääsevät mukaan, Annukka sanoo.

Joukosta löytyy sekä suomea, ruotsia että englantia puhuvia lapsia. Haastatellut lapset ovat kaikki Granhultin koulusta. Suurin osa leiriläisistä on kauniaislaisia, mutta leiri on avoin kaikille. Leiri palkkaa ohjaajia töihin kesätyöseteleillä. 

Moni lapsi on koronan takia tippunut seuratoiminnasta, mikä voi johtaa syrjäytymiseen. Siksi Annukka suosittelee lämpimästi kaikille lapsille kesäleireille osallistumista.

– Vielä on tietyt koronasäädökset, että millä linjauksilla mennään, mutta nyt onneksi nämä rajoitukset hölleni niin saadaan vetää aika normaalisti tää leiri, hän sanoo.

Seurojen välinen yhteistyö leireillä tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.

– Tämä on monivuotinen projekti, mikä ollaan tehty, eli me ollaan tehty tarkat suunnitelmat jo jatkolle. Tarkoitus on tehdä perinne tänne Graniin, että saadaan Granin lapset liikkumaan ja sitten vielä edistää enemmän sitä yhteistyötä eteenpäin, että otetaan ehkä useampia seuroja myöhemmin mukaan ja enemmän vielä toimintaa, Annukka kertoo.

Elokuun monilajileiri järjestetään 2.-6.8. Elokuun leirillä on 20 lasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *