| KAUPUNKI - STADEN

Nu är 12–15-åringarna vaccinerade

Coronavaccineringarna för alla 12–15-åringar som går i skola i Grankulla inleddes vid skolstarten förra veckan och nu har alla som vill fått vaccinet, meddelar staden.

Eleverna i Grankulla vaccinerades med Modernas Spikevax-coronavaccin. Vaccinationerna gavs klassvis under skoldagen i Villa Junghans. Vaccineringen av 12–15-åringar som tillhör riskgrupp 1 och 2 inleddes i Villa Junghans redan i slutet av juni.

På vaccinationsplatsen fick eleven bestämma själv om hen vill ta vaccinet. Om eleven inte kunde eller inte ville fatta beslut själv så behövdes skriftligt samtycke för vaccineringen från elevens alla officiella vårdnadshavare.

– Några elever i Grankulla ville inte ta vaccinet. Sammanlagt vaccinerades närmare 700 elever på en vecka, säger stadens informatör Markus Jahnsson.

Drop in på kommande

I Grankulla förhåller sig de flesta positivt till att låta sig vaccineras. Nu har 75 % av invånarna tagit den första dosen och 50 % har redan förstärkt sitt skydd med påfyllnadsdosen.

 Coronavaccin ges utan tidsbokning i Villa Junghans på tisdag 24.8 och tisdag 31.8 kl. 16–18.

Vaccinationer ges till alla Grankullabor och till elever som fyllt 12 år och går i skola i Grankulla. Om du redan har fått den första vaccindosen ska det ha gått 8 veckor sedan dess. Om du har insjuknat i covid 19 ska det ha gått 6 månader sedan dess.

– Vi vaccinerar utan tidsbokning och i den ordning klienterna kommer till platsen. Vi hinner vaccinera ca 100 klienter innan dörrarna stängs kl. 18. Man kan bli tvungen att köa, säger Jahnsson.

Staden ordnar fler vaccineringstillfällen senare.

Filmkvällen inställd 

Staden hade den 27 och 28 för avsikt att ordna filmkvällar vid grästrapporna intill biblioteket. Evenemanget har du ställts in på grund av pandemin.

Men däremot öppnar ungdomsgården Unccan sina dörrar igen måndagen 30.8, beslutade

stadens befolkningskyddsgrupp på fredagen. Utrymmet är öppet må-fre kl. 16-20.

– Samtidigt får 20 personer vara på plats i lokalen, säger Jahnsson.

På fredagen klarnade också att medborgarinstitutet Petra inleder hösten med närundervisning.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *