| KAUPUNKI - STADEN

Nyt 12–15 -vuotiaat ovat rokotettuja

Kaikkien Kauniaisissa koulua käyvien 12–15 -vuotiaiden koronarokotukset aloitetettiin viime viikolla kun koulut alkoivat ja nyt kaikki halukkaat ovat saaneet rokotuksen, kaupunki ilmoittaa.

Oppilaat rokotettiin Kauniaisissa Modernan Spikevax-rokotteella. Rokotukset annettiin luokittain koulupäivän aikana Villa Junghansissa. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien 12-15-vuotiaiden rokotukset aloitettiin Villa Junghansissa jo kesäkuun loppupuolella.

Rokotuspaikalla nuori pystyi itse päättämään rokotteen ottamisesta. Jos nuori ei voinut tai halunnut päättää rokotuksesta itse, tarvittiin kaikilta virallisilta huoltajilta kirjallinen suostumus rokotukseen.

– Kauniaisissa muutama oppilas ei halunnut ottaa rokotusta. Kaikenkaikkiaan rokote annettiin viikossa lähes 700 koululaiselle, kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson kertoo.

Drop in tulossa

Kauniaislaisista valtaosa suhtautuu rokotteen ottamiseen myönteisesti. Tällä hetkellä 75 % Kauniaisten väestöstä on saanut 1. rokotteen ja 50 % rokotussuoja on vahvistettu tehosterokotteella.

Villa Junghansissa annetaan tiistaina 24.8. ja tiistaina 31.8. klo 16-18 koronarokotuksia ilman ajanvarausta.

Koronarokotuksen voivat saada kaikki kauniaislaiset tai Kauniaisissa koulua käyvät 12 vuotta täyttäneet ja ne kauniaislaiset, joiden 1. rokotteen ottamisesta on kulunut 8 viikkoa tai sairastetusta koronataudista on kulunut 6 kk.

– Rokotamme ilman ajanvarausta siinä järjestyksessä, kun asiakkaita saapuu paikalle. Ehdimme rokottaa noin 100 asiakasta ennen kuin ovet sulkeutuvat kello 18. Omaa rokotusvuoroa saattaa joutua odottamaan, Jahnsson kertoo.

Kaupunki järjestää vastaavia rokotustilaisuuksia lisää myöhemmin.

Elokuva-ilta peruttu

Kulttuuripalvelujen oli 27. ja 28. elokuuta tarkoitus järjestää elokuva-illat

ruohorappusilla kirjaston vieressä. Nyt tapahtuma on peruttu pandemian takia.

Mutta sen sijaan nuorisotila Unccan avaa ovensa taas maanantaina 30.8., kaupungin väestönsuojeluryhmä päätti perjantaina. Nuorisotila on avoinna ma-pe klo 16-20.

– Paikalle otetaan 20 nuorta kerralla, Jahnsson kertoo.

Perjantaina päätettiin myös, että kansalaisopisto Petra aloittaa syksyn lähiopetuksella.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *