| KOULUT - SKOLAN

Työväen Akatemia – suosittu opinahjo ja helmi keskellä luontoa

Työväen Akatemian entinen opiskelija Satu Salmela viihtyi erinomaisesti koulussa ja otti meihin yhteyttä toivoen Kaunis Graniin juttua kyseisestä opistosta. Suosittelen Akatemiaa aina lämmöllä, Satu sanoo.

 

Koulun rehtori Airi Palosaari sanoo, että Työväen Akatemia on mukava välimuoto lukion ja yliopiston välissä, missä opiskelija saa monenlaista ohjausta opiskeluvalmiuteen, uravalintoihin ja opiskeluvalintoihin.

– Ihminen saa meillä uuden mahdollisuuden kasvaa täyteen potentiaaliinsa, hän toteaa.

Työväen Akatemian entinen opiskelija Satu Salmela viihtyi erinomaisesti koulussa. Kuva: Yksityinen.

Työväen Akatemia on salainen helmi keskellä luontoa. Opiskeluympäristö on kaunis, rauhaisa ja turvallinen. Siellä voi opiskella laajasti monia aineita, kuten yhteiskunnallisia, käyttäytymistieteellisiä ja humanistisia aineita sekä kulttuuri- ja kieliopintoja.

Satu kertoo vuoden 2018 syksystä vuoden 2019 kevääseen kestäneen opiskeluvuotensa aikana opiskelleensa pääaineena sosiaalitieteitä ja sivuaineena psykologian perusopintoja. Opisto myös tarjoaa maahanmuuttajille suunnattua opetusta.

Airi on toiminut Työväen Akatemian rehtorina vuoden 2020 helmikuusta lähtien. Hän kertoo, että opistossa lukeminen tapahtuu hyvin pitkälti itsekseen, mutta ryhmät toimivat todella yhteisöllisesti. Myös Satu kertoo, että tuki opiskelukavereilta ja työntekijöiltä oli hänen opiskeluvuotensa aikana aina saatavilla.

– Yhteisöllisyys oli akatemian parhainta antia, hän sanoo.

Työväen Akatemian rehtori Airi Palosaari koulun pihapiirissä. Palosaari on ensimmäinen naispuolinen rehtori kansanopiston historiassa.

Airi kertoo ilmapiirin opistolla olevan rento ja että Työväen Akatemiassa kaikki tulevat hyväksytyksi sellaisena kuin ovat. Akatemian opiskelijoita Airi kuvaa aktiivisiksi, suvaitsevaisiksi ja innokkaiksi.

Suurin osa Työväen Akatemian opiskelijoista ovat lukion päättäneitä nuoria. Keski-ikä on 21,9 vuotta ja 15% opiskelijoista on yli 30 vuotiaita. Kauniaislaisten opiskelijoiden määrä on vähäinen. 70% opiskelijoista on pääkaupunkiseudulta ja loput 30% muualta Suomesta.

Sadun mielestä tämä tekee joukosta monipuolisen. 300 opiskelijasta noin 120 mahtuu majoittumaan kampuksen asuntolaan. Suurin osa hakee Työväen Akatemian jälkeen yliopistoon ja hakuun auttaa yliopistojen avoimet väylät, joiden avulla voi välttää pääsykokeet.

– Akatemia tarjoaa mahdollisuuden kaikille, iästä tai koulutustaustasta riippumatta. Suosittelen Akatemiaa aina lämmöllä, Satu sanoo.

Työväen Akatemian jälkeen hän pääsi korkeakouluun opiskelemaan aikuissosiaalityön sosionomiksi.

– Täällä on koko vuosi aikaa harjoittaa opiskelutaitoja, akateemisia perustaitoja, tiedonhakua, kriittistä analyysiä ja ajattelun taitoa, sitä ei tarvitse puristaa tiukkaan pääsykokeisiin pänttäämiseen. Jos et ihan vielä ole varma mitä elämältä haluat tai haluat ohjausta ja tukea akateemisen opiskelupolun alkuvaiheissa niin tämä on loistopaikka siihen, sanoo Airi.

Työväen Akatemia

  • Työväen Akatemia on Kauniaisissa toimiva kansanopisto, jossa voi suorittaa ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot.
  • Opisto perustettiin vuonna 1924 tavoitteena tukea erityisesti työväestön nuoria. Akatemian perustehtävä on yhä sivistää ja tukea nuoria akateemisissa opinnoissa ja valmentaa korkeakouluopintoihin.
  • Työväen Akatemia tekee tiivistä yhteistyötä monien yliopistojen kanssa. Opiskelupaikkoja on noin 300.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *