| YLEINEN - ALLMÄN

Årets företagare väljs nu genom en allmän omröstning

Årets företagare i Grankulla väljs i år genom allmän omröstning. Tidigare har Grankulla företagares styrelse förrättat valet.

Varför vill man nu ha stadsborna med i omröstningen, ordförande Kia Katarina Järvinen?

– Föreningen fyller 30 nästa år. Jag bad styrelsen komma med idéer om hur vi kan synliggöra oss för hela staden utan att vi går i konkurs. Mitt eget förslag om valet av årets företagare fick mest understöd och här är vi nu.

Ni vill ha förslag via e-post (toimisto@kauniaistenyrittajat.fi) senast den 24.10. Vilka företagare kan man föreslå?

– Vilken som helst Grankullaföretagare eller en företagare som främst är verksam i Grankulla. Företagarna i Finland ställer vissa krav som föreningen inte kan förbise. Ett av de viktigaste är placeringen. Företaget måste vara verksamt inom Grankulla ekonomiområde eller så måste största delen av kunderna vara Grankullabor (näthandel eller dylikt). Båda kriterierna måste vid behov kunna bevisas. Man kan endast väljas en gång till Årets företagare. Vi ber om förslag och motiveringar för valet av Årets företagare i Grankulla 2021 till adressen: toimisto@kauniaistenyrittajat.fi. Listan på tidigare företagare som utsetts får man via samma mejladress.

Kandidaterna till Årets företagare tillkännages i Kaunis Grani nummer 13, som kommer ut den 10.11. Hur många kandidater är med i det skedet?

– Tre kandidater som mer än en person, ett samfund eller företag föreslagit. Ett namn räcker inte utan man måste kunna motivera sitt förslag. Jag avslöjar redan här att motiveringarna har en stor betydelse när kandidaterna väljs ut.

Omröstningen sker 10.11– 24.11 via stadens webbplats, www.grankulla.fi/aretsforetagare. När klarnar vem som vunnit?

– Årets företagare 2021 tillkännages i Kaunis Grani som utkommer den 1.12. Enligt gällande tidtabell firas Julöppningen i Grankulla följande dag (2.12). Vi har reserverat en stund under ceremonierna för att presentera och belöna Årets företagare.

I fjol vann Lähellä Deli (2020) och före det Ihana Kukkanen (2019) och Soffan möbeltapetsering (2018). Hurudan tycker du själv att en bra Grankullaföretagare är?

– En modig och innovativ företagare som går sin egen väg och som också kunderna älskar och uppskattar. Förhoppningsvis får vi många förslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *