| KAUPUNKI - STADEN

Coronakoordineringsgruppen beslutade om att avsluta begränsningarna från den 1.10 – RFV på samma linje

Huvudstadsregionens koordineringsgrupp för corona föreslog tidigare i veckan för Regionförvaltningsverket i Södra Finland att begränsningar gällande offentliga tillställningar inte behöver förlängas efter den 30.9. På fredagen kom beslutet från RFV: Begränsningarna förlängs inte i oktober.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland kommer inte att förlänga sammankomstbegränsningarna i Nyland när det nuvarande beslutet upphör 30.9.2021. Därför finns det från och med 1 oktober 2021 troligen inte längre några sammankomstbegränsningar som är meddelade av regionförvaltningsverket som är i kraft.

– Enligt det senaste utlåtandet av den regionala coronasamordningsgruppen som leds av Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är det inte längre nödvändigt att fortsätta sammankomstbegränsningarna i regionen i oktober, sägs det i pressmeddelandet.

Huvudstadsregionens coronasamordningsgrupp kom till samma bedömning den här veckans tisdag.

Förutom Helsingfors, Esbo och Vanda följer också Grankulla de begränsningar och rekommendationer som fastställts av koordineringsgruppen.

Uppdaterad 24.9.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *