| KAUPUNKI - STADEN

Coronakoordineringsgruppen beslutade om att avsluta begränsningarna från den 1.10 – RFV på samma linje

Huvudstadsregionens koordineringsgrupp för corona föreslog tidigare i veckan för Regionförvaltningsverket i Södra Finland att begränsningar gällande offentliga tillställningar inte behöver förlängas efter den 30.9. På fredagen kom beslutet från RFV: Begränsningarna förlängs inte i oktober.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland kommer inte att förlänga sammankomstbegränsningarna i Nyland när det nuvarande beslutet upphör 30.9.2021. Därför finns det från och med 1 oktober 2021 troligen inte längre några sammankomstbegränsningar som är meddelade av regionförvaltningsverket som är i kraft.

– Enligt det senaste utlåtandet av den regionala coronasamordningsgruppen som leds av Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är det inte längre nödvändigt att fortsätta sammankomstbegränsningarna i regionen i oktober, sägs det i pressmeddelandet.

Huvudstadsregionens coronasamordningsgrupp kom till samma bedömning den här veckans tisdag.

Förutom Helsingfors, Esbo och Vanda följer också Grankulla de begränsningar och rekommendationer som fastställts av koordineringsgruppen.

Uppdaterad 24.9.