| YLEINEN - ALLMÄN

Fredrik Nars piirtää Kaunis Graniin

Kauniaislainen Fredrik Nars julkaisee pilapiirroksiaan KG:n sivuilla syksyn aikana. Ensimmäisen pilapiirroksen löydät lehden juhlanumerosta, joka ilmestyy tällä viikolla.

 

 

Lehti tarjoaa mielellään paikalliselle pilapiirtäjälle mahdollisuuden julkaista piirroksia omassa kotikaupungissaan. Piirrosten tekstit ovat piirtäjän kirjoittamia ja omalla kielellä. Mielipiteet ovat myös piirtäjän, eivät lehden. Piirroksiasi julkaistaan Kaunis Granissa syksyn aikana.

Kuinka kauan olet piirtänyt karikatyyrejä, ja miksi olet näin tehnyt, ja onko piirroksiasi julkaistu aiemmin?

– Olen vastikään alkanut uudelleen piirtää pitkän tauon jälkeen. Opiskeluaikana piirsin pilapiirroksia ja sarjakuvia muun muassa Svensk Framtidiin, Nylands Nationin lehteen ja harrastelehtiiin Ruotsissa.

Keskityt Graniin ja täkäläiseen elämään. Mitä haluat kertoa piirroksillasi?

– Jos lukija pystyy piirrosten avulla näkemään jonkin ilmiön uudesta näkökulmasta, ja mielellään vielä hymyssä suin, silloin olen onnistunut.

Onko Grani kiitollinen kohde karikatyyrien piirtäjälle?

– Kauniainen on ainutlaatuinen kyläyhteisö, jossa on aktiivisia ja myönteisiä asukkaita, jotka samalla ovat ylpeitä ja pystyvät pilailemaan kaupungistaan. Erilaisia ilmiöitä on mielin määrin, päätöksiä, tapahtumia ja kliseitä, joita voi käyttää hyödyksi. Monet niistä ovat jo löytäneet paikan idealaatikossani.

Mikä on mieliaiheesi?

– Käsittelen paikallisia ilmiöitä, mielellään asioita, joista ei tullut ihan sitä mitä ajateltiin.

Onko sinulla esikuvia? Kenestä pilapiirtäjästä pidät eniten?

– Minun lempipilapiirtäjäni on ranskalainen nimeltä Lauzier, joka piirsi ironisia lyhyitä sarjoja, joissa hän jahtaa oikeistoa, vasemmistoa, liberaaleja ja konservatiiveja. Tämän lisäksi Economist-lehden KAL on suosikkejani, koska hän on onnistunut tiivistämään monimutkaisia ilmiöitä kuvaksi. Ja myös New Yorkerin piirtäjät.

Mistä tunnistaa hyvän pilapiirroksen?

– Se onnistuu tiivistämään ilmiön ja antaa uuden ja hauskan tulokulman.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *