| KAUPUNKI - STADEN

Fullmäktige beslutade efter omröstning om flaggning under Pride-veckan

Grankulla stad firar Pride-veckan genom att flagga i regnbågens färger utanför stadshuset. Staden gjorde det för första gången redan i somras och på måndagen gav fullmäktige efter omröstning grönt ljus för flaggning även i framtiden.

Fullmäktige tog ställning till en fullmäktigemotion som lämnades in den 14.6.2021. 13 undertecknare föreslår att staden firar Pride-rörelsen genom att flagga under Pride-veckan i regnbågens färger.

I fullmäktigemotionen som lämnats in av Konsta Saarela (SFP) konstateras att många städer stöder veckans anda genom att flagga.

– Att delta i Pride är ett klart sätt att meddela att vi tar jämställdhetsfrågorna på allvar, sägs det i motionen.

Stadens ledning beslutade att flagga till Pride-veckans ära redan i juni, även om motionen inte hade behandlats i fullmäktige. Nu togs den upp till behandling och den ledde till en omröstning. 

I diskussionerna föreslogs att orden som hänvisar till Pride-flaggningen stryks och att meningen efter det beskriver stadens linje. Enligt det nya förslaget skulle meningen ha lytt: Grankulla stad ska beakta likabehandling och icke-diskriminering i all sin verksamhet.

Fullmäktige röstade om förslaget och 26 var för det ursprungliga förslaget, 6 röstade för det ändrade förslaget och 3 röstade blankt. Mot röstade Sannfinländarnas och Kristdemokraternas ledamöter och 3 ledamöter från Samlingspartiet.

Staden har fått en hel del positiv respons på flaggningen bl.a. på sociala medier.

Se video från fullmäktiges möte här.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *