| KAUPUNKI - STADEN

Valtuusto päätti Pride-viikon liputuksesta äänestyksen jälkeen

Kauniaisten kaupunki juhlistaa Pride-viikkoa liputtamalla sateenkaaren väreissä kaupungintalon edustalla. Kaupunki teki sen ensimmäisen kerran jo tänä kesänä ja maanantaina valtuusto antoi äänestyksen jälkeen vihreää valoa liputukseen myös tulevaisuudessa.

Valtuusto otti kantaa 14.6.2021 jätettyyn valtuustoaloitteeseen, jossa 13 allekirjoittajaa ehdottaa, että kaupunki juhlistaa Pride-liikettä liputtamalla Helsinki Pride-viikolla sateenkaaren väreissä.

Konsta Saarelan (rkp.) valtuustoaloitteessa todetaan että monet kaupungit tukevat tapahtuman henkeä liputtamalla.

– Prideen osallistuminen on selkeä tapa viestiä, että otamme tasa-arvokysymykset vakavasti, aloitteessa sanotaan.

Kaupungin johto päätti liputtaa Pride-viikon kunniaksi jo kesäkuussa, vaikka aloitetta ei oltu käsitelty valtuustossa. Nyt aloite käsiteltiin ja se johti äänestykseen.

Keskustelussa ehdotettiin, että valmistelun viimeisestä lauseesta poistetaan sanat Pride-viikon liputuksesta ja että lause näin muutettuna kuvaa kaupungin tahtotilaa. Uuden ehdotuksen mukaan lause olisi mennyt näin: Kauniaisten kaupunki tulee huomioimaan yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden kaikessa toiminnassaan.

Äänestyksessä 26 valtuutettua kannatti alkuperäistä ehdotusta, 6 muutettua ehdotusta ja 3 äänesti tyhjää. Vastaan äänestivät Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien valtuutetut ja 3 kokoomuslaista.

Kaupunki on saanut liputuksesta paljon tykkäyksiä ja myönteisiä kommentteja mm. sosiaalisessa mediassa.

Katso video valtuuston kokouksesta täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *