| YLEINEN - ALLMÄN

Grani-gymnasisternas businesskola öppnade

Stora steg mot normala förhållanden togs i det finska gymnasiet i Grankulla den 2.9 när det gymnasiets businesskola firade sin öppning för första gången på två år.

Dagen inleddes med en gemensam frukost för businesskolans mentorer och första årets studerande på businesslinjen. Eleverna pitchade GraniWorks idéer och fick uppmuntrande respons av mentorerna, som representerar många områden inom närings- och samhällslivet.

Helsingfors stads chefsekonom Mikko Kiesiläinen talade under öppningen av Kauniaisten lukios businesskola.

Öppningsceremonierna var i festsalen med trygga avstånd mellan deltagarna. Inspirerande tal höll Maki vc:s ekonomichef Josefiina Kotilainen och Helsingfors stads nya chefsekonom Mikko Kiesiläinen. Kotilainen uppmuntrade i sin företagarhistoria ungdomarna till nyfikenhet. Kiesiläinen betonade för sin del vikten av fri konkurrens och attackerade aggressivt så kallade lagliga monopol. Mellan anförandena fick publiken njuta av Brasilienbördiga Roberto Brandaos charmerande sång och en rörande intervju med honom.

Dagen var lyckad i sin helhet och gav tro på framtiden. Under öppningsceremonin testades festsalens förnyade presentationsteknik för första gången. Det tekniska teamet lyckades fullständigt. Att dagen genomfördes på ett lyckat sätt möjliggjordes också av programledarna Siiri Lehtiniemi och Jimi Toivonen, som ledde mentorfrukosten, samt Sinna Tunnela och Tuomas Asuja, som var skickliga programvärdar för öppningsceremonierna. Ett tack går också till GraniEvents för de praktiska arrangemangen.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *