| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Itseään voi toteuttaa myös pallon kautta

Kun freestyle-jalkapalloilija ja pallo kohtaavat, ei pallo vie futaajaa vaan futaaja palloa. Kauniaisissa asuva Minna Marlo on kesyttänyt pallon ja haluaa nostaa freestyle-jalkapallon ihmisten tietoisuuteen.

Keskuskentällä juniorijalkapalloilijat kokoontuvat ympärille kuuntelemaan ja katsomaan, kun Minna Marlo taituroi pallon kanssa ja opastaa temppujen saloihin. Marlo on kansainvälisesti tunnettu freestyle-jalkapalloilija, valmentaja ja yrittäjä, joka on työssään onnistunut yhdistämään kaksi isoa intohimon kohdettaan – valmennuksen sekä freestyle-jalkapallon.

Kuka tahansa voi aloittaa freestyle-jalkapallon

Freestyle-jalkapallossa ei ole ennalta määriteltyjä rajoja. Temppuja voi tehdä niin istualtaan kuin seisoen – välillä pallo voi olla niskan takana tai pelaajan liike voi olla parhaimmillaan kuin akrobatiaa. Minna Marlolle freestyle-jalkapallossa tärkeintä on lajin nimen mukaisesti vapaus:

– Freestyle on ennen kaikkea hauskanpitoa ja pallon taivuttamista omaan tahtoon – omaa valinnanvapautta sekä itsensä toteuttamista pallon kautta, hän sanoo.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa freestyle-jalkapalloa, eikä ikärajoja lajissa tunneta. Aloittamiseen ei tarvitse kuin pallon ja avoimen mielen

Marlosta itsestään tuli freestyle-futaaja vasta yli 30-vuotiaana.

– Jo kuukaudessa voi oppia ison määrän temppuja ja kehitys on alkuvaiheessa tosi nopeaa, Minna Marlo sanoo.

Marlosta itsestään tuli freestyle-futaaja vasta yli 30-vuotiaana, mutta kipinä lajiin iski kerralla kovaa ja tie on vienyt lajin huipulle. Huipulla treenaaminen vaatii kovaa harjoittelua ja itsekuria – MM-kisoissa kolmesti kilpaillut Marlo harjoittelee 3 tuntia päivässä, kuutena päivänä viikossa.

Kilpailut käydään kaksinkamppailuina kahden pelaajan välillä – ”battlen” voittaja jatkaa eteenpäin kilpailussa.

Nykyisin kilpaileminen ei enää ole Marlolle tärkein asia, vaan ennen kaikkea lajin tunnettavuuden kasvattaminen sekä valmennustyö nuorten parissa. Freestyle-valmennuksen lisäksi Marlo toimii myös mentaalivalmentajana.

Mentaalivalmennusta kaikille

Mentaalivalmennuksen asiakkaina Marlolla on tyypillisesti urheilijoita, mutta on joukossa ollut niin laskuvarjohyppääjiä kuin sairaanhoitajiakin. Vaikka Marlon fokus on urheilijoiden parissa toimimisessa, samat lainalaisuudet koskevat kaikkia.

– Tärkeä on oivaltaa, että rajat ja esteet ovat ihmisen omassa mielessä ja hänen itsensä asettamia. Ja kun ne on itse itselleen asettanut, ne on mahdollista myös kyseenalaistaa, hän toteaa.

Joukkueiden kanssa työskennellessä psyykkistä valmennusta tehdään usein jonkun aihealueen kautta. Itseluottamus, oppiminen tai vaikka epäonnistumisiin suhtautuminen voivat olla teemoja, joita peilataan omiin kokemuksiin ja joista keskustellaan yhdessä.

Minna Marlo nauttii nuorten valmentamisesta ja Freestylejalkapallosta. Hän toimii myös Freestyle Finland:n nuorisopäällikkönä ja oli mukana järjestämässä suosittua Freestyleleiriä, joka pidettiin heinäkuussa Eerikkilässä.

Minna Marlon temppuihin ja opasvideoihin voi tutustua Instagram-palvelussa: 

https://www.instagram.com/minnafs/ https://www.minnamarlo.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *