| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kohta Pia ja Päivi pääsevät taas avaamaan: Lähellä Deli siirtyy 63 askelta länteen

Noin yhdeksän kuukauden tauko tuli, mutta loka-marraskuussa Pia Laakio ja Päivi Leveelahti avaavat ovensa uudistetun Lähellä Delin, Handelsbankenin vanhoissa tiloissa, torin laidalla.

– Vanhalta ovelta uudelle ovelle on 63 askelta. Kävin mittaamassa, Päivi nauraa.

Vuosi on ollut molemmille täynnä tapahtumia; äkkilähtö vanhasta tilasta, muuttohommia, ja uuden tilan etsimistä sekä vähän lomaakin.

Mutta syksyllä avataan 140 neliön Lähellä Deli, joka tulee olemaan sekoitus vanhasta ja uudesta ja 20 neliötä isompi.

– Olemme todella tyytyväisiä tilaan. Tämä on ihanan valoisa, läpi päivän saa auringonvaloa ja sitten se tori ja torielämä, Pia sanoo.

– Ja hyvä terassi on tulossa, Päivi lisää.

Kauppakeskuksessa tarjottiin toista tilaa kun vuokrasopimus irtisanottiin, mutta vuokra oli niin korkea, että ei ollut mahdollista jäädä sinne.

– Tämä tuli kyllä sokkina, mutta nyt katsotaan eteenpäin, he toteavat.

Nyt he ovat ehtineet kerätä voimia ja aloittavat puhtaalta pöydältä. Tarkoitus on luoda myös vähän uutta, mutta ihan kuin ennenkin, lähes kaikki tuotetaan paikan päällä, lounaat, leivonnaiset jne.

Mennään myös takaisin juurille.

– Meillä oli alussa aika paljon maatilatuotteita myynnissä ja haluamme tulevaisuudessa olla lähimaatilojen myyntikanava, Päivi kertoo.

Kohta Pia Laakio (vas.) ja Päivi Leveelahti pääsevät piinasta ja avaavat Lähellä Delin osoitteessa Thurmaninaukio 10.
– Eräs rouva joka asuu samassa talossa sanoi, että “ihanaa, nyt voin laittaa korin köydellä alas ja sen jälkeen nostaa aamiaisen parvekkeelle”, Päivi nauraa.

Vanhat huonekalut päivitetään ja kierrätetään.

– Niitä ehkä vähän maalataan, mutta uusiokäyttöön tulee mahdollisimman paljon, sanoo Pia.

Asiakaspaikat pysyvät suurin piirtein samoina, koska luvassa on lisää varastotilaa, mikä mm. on tärkeätä cateringtoiminnan takia. Myös keittiö on isompi.

Paljon palautetta

Palautetta ja sympatiaa on tullut paljon asiakkailta viime kuukausien aikana. Pia ja Päivi toteavat, että monelle oli järkytys kun Lähellä Delin vuokrasopimus irtisanottiin.

– Tuli todella paljon palautetta ja myös nyt tulee koko ajan ihania viestejä, kun meillä on Mesenaatin kautta joukkorahoituskampanja käynnissä. Tällä hetkellä on tällainen flow-tila päällä kun vastailee niihin viesteihin, Pia sanoo.

Kampanja on aloitettu keittöinvestoinnin takia. Ruuanvalmistus vaatii huipputeknologiaa sisältävän päästöjen poistojärjestelmän keittiön ilmanvaihtoon.

– Keittiö on selvästi kallein osa remonttia ja ihan huikean paljon ihmiset ovat osallistuneet kampanjaan, Pia toteaa.

Molemmat ovat sitä mieltä, että loppu hyvin kaikki hyvin.

– Tulevaisuus näyttää valoisalle! Ollaan sitä mieltä, että tästä tulee todella hyvä tila, parempi kuin edellinen. Tästä tulee vielä parempi kaupunkilaisten olohuone, he toteavat yhteen ääneen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *