| URHEILU - IDROTT

Lasse Kurkela rikkoo ennätyksiä ampumaradalla

Kauniaislainen Lasse Kurkela on menestynyt erinomaisesti kesän ampumakisoissa ja rikkonut ennätyksiä toisensa jälkeen.

Elokuussa hän voitti SM-kisoissa kaksi kultamitalia (olympiapistooli ja vakiopistooli) ja yhden hopean (urheilupistooli) M18 -sarjassa. Erinomaisesti meni myös heinäkuussa järjestetyissä Salon ampumakisoissa, missä hän mm. rikkoi urheilupistoolin Suomen ennätyksen kahdella pisteellä. Kisoissa aikaisemmin kesällä Ahvenmaalla M18- sarjassa Lasse ampui olympiapistoolilla 552 pistettä, joka oli 20 pistettä yli Suomen ennätyksen.

Lasse aloitti lajin kymmenenvuotiaana kiinnostuttuaan siitä aluksi isänsä ampumaharrastuksen takia.

– Aluksi ammuin vaan huvikseni isäni kanssa, myöhemmin aloin kilpailemaan, joka sitten lisäsi innostusta, hän kertoo.

Lasse on kilpaillut useassa ampumalajissa, mutta tosissaan hän kilpailee niistä kolmessa: olympia-, vakio-, ja urheilupistoolissa. Olympialaisista tutussa olympiapistoolissa ammutaan kahdeksan, kuuden sekä neljän sekunnin ajoin viiteen tauluun, kun taas vakiopistoolissa tauluna toimii pienempi tarkkuustaulu ja neljä viiden laukauksen sarjaa ammutaan 150, 20 ja 10 sekunnin ampuma-ajassa. Urheilupistoolissa taas ammutaan sekä tarkkuus, että olympiatauluun. Olympiatauluun ammutaan sarja yksi laukaus kerrallaan taulujen kääntyessä näkyviin aina kolmeksi sekunniksi ja pois seitsemäksi. Kaikissa lajeissa ammutaan yhteensä 60 laukausta.

Lassen mielestä olympiapistooli on ehdottomasti kivoin, sillä se on hänen mukaansa vaikeaa, nopeaa ja erittäin teknistä. Yleisesti ampumisessa parasta on Lassen mielestä onnistuminen. Samalla se on kuitenkin myös haastavinta lajissa.

– Se on hirveän työn ja vaivan takana ja siltikään ei aina saa sitä omasta mielestä hyvää tulosta.

18-vuotias Lasse Kurkela opiskelee Kauniaisten lukiossa. Lassella on seitsemän SM-mitalia: viisi kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi. Onnistuminen vaatii hänen mukaansa täydellistä keskittymistä.

Se, kuinka paljon harrastus vie aikaa, vaihtelee paljon.

– Kisakaudella ollaan parhaimmillaan joka päivä radalla tunnin ja sinne kuitenkin ajaa jonkun 40 minuuttia, Lasse kertoo.

Hän on kuitenkin löytänyt hyvän tasapainon lukio-opiskelujen ja harrastuksen yhdistämiseen. Ampumisen kautta Lasse on päässyt ennätysten rikkomisen lisäksi tutustumaan myös samanhenkisiin ihmisiin.

Kilpailuissa Lasse edustaa Raseborgs Skyttar -ampumaseuraa, jolla on hänen mukaansa erittäin hyvät radat Inkoossa. Tulevaisuudessa Lasse toivoo kehittyvänsä niin, että pärjäisi yleisessä sarjassa nykyistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *