| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Filip Hamro-Drotz haluaa suomenruotsalaisten eläkeläisten puheenjohtajaksi

Kauniaisten ruotsinkielisten eläkeläisten puheenjohtaja Filip Hamro-Drotz haluaa suomenruotsalaisten eläkeläisten liiton SPF:n puheenjohtajaksi. Liitto valitsee marraskuussa uuden puheenjohtajan Ole Norrbackin seuraajaksi.

Miksi haluat asettua ehdolle, Filip Hamro-Drotz?

– Haluan työskennellä aktiivisesti eläkeläisten parhaaksi, ja uskon, että pystyn tekemään sen parhaiten johtamalla liittoa puheenjohtajana.

Mitkä ovat tärkeimmät kysymykset, joita haluat ajaa.

– Tärkeimpänä minulla on keskittyminen yksittäiseen eläkeläiseen. Haluan vaikuttaa, että eläkeläisten elämä on merkityksellistä ja vanhuus arvokasta, että eläkeläiset voivat kokea viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Tähän pyrin tukemalla aktiivisesti yhdistysten toimintaa, tukemalla myös yhteistyötä eri yhdistysten ja alueitten kanssa. Sen lisäksi voimme tuntea paremmin yhteiskunnallisen arvostuksen, koska juuri me vanhemmat olemme rakentaneet nykyisen hyvinvointiyhteiskunnan. Haluan johtaa SPF:ää siten, että siitä tulee uskottava, elämäntäyteinen ja yhtenäinen.

Kuinka monta jäsentä yhdistyksellä on? Kuinka paljon jäseniä on Uudellamaalla?

– Ajatuksena on, että voin edustaa koko ”eteläistä Suomea”. Jäseniä on noin 20 000 liiton kaikissa noin 70 yhdistyksessä. Uudellamaalla on noin 8 200 jäsentä.

Tähän mennessä on myös ainakin närpiöläinen entinen kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos ilmoittanut, asettuvansa ehdolle.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *