| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Filip Hamro-Drotz nomineras för ordförandeval i pensionärsförbundet

Grankulla svenska pensionärers ordförande Filip Hamro-Drotz vill nu bli ordförande för de finlandssvenska pensionärernas förbund, Svenska pensionärsförbundet SFP, som i november väljer ny ordförande efter Ole Norrback.

 

Varför valde du att ställa upp i valet, Filip Hamro-Drotz?

– Jag vill aktivt arbeta pensionärerna till fromma och tror mig förmå göra det bäst genom att som ordförande leda förbundet.

Vad är de viktigaste frågorna du vill driva?

– Främst har jag den enskilda pensionären i fokus – jag vill verka för att pensionärens liv är meningsfullt och åldrandet värdigt, att pensionärerna får känna trivsel och gemenskap. För detta vill jag aktivt stöda föreningarnas verksamhet, även samarbetet mellan föreningar och regioner. Därtill ska vi kunna känna bättre uppskattning i samhället, eftersom det är vi äldre som har byggt upp dagens välfärdssamhälle. Jag vill driva SPF så att det förblir trovärdigt, livkraftigt och enigt.

Hur många medlemmar har förbundet, hur många av dem finns i Nyland?

– Tanken är att jag kunde representera hela ”södra Finland”. Det finns cirka 20 000 medlemmar i omkring 70 föreningar i hela förbundet, i Nyland finns cirka 8 200 medlemmar. Filip Hamro-Drotz nomineras på förslag av nyländska föreningar.

Hittills har åtminstone också tidigare riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos från Närpes meddelat att hon ställer upp i valet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *