| YLEINEN - ALLMÄN

Koulukuraattori Moa Martin palkittiin kunnianosoituksella ”Olet kullan arvoinen”

Förbundet Hem och Skola palkitsee henkilöitä, jotka ovat myönteisellä tavalla vaikuttaneet lasten ja nuorten hyvinvointiin nykyisen koronapandemian aikana. Kauniaisissa palkittiin koulukuraattori Moa Martin, joka toimii Grankulla samskolanin lukiossa ja Hagelstamskan koulussa.

Hän otti palkinnon vastaan tiistaina 12.10. Palkinnon perusteluissa mainittiin, että Moa on hienotunteinen ihminen, joka ei tee suurta numeroa teoistaan. Mutta hän on kullan arvoinen sekä Hagelstamskassa että Grankulla samskolanin lukiossa.

– Oppilas- ja opiskelijahuolto ovat kohdanneet suuria haasteita koko pandemian ajan. Kuraattori Moa on ollut vaikeassa asemassa, koska koulun terveydenhoitaja on auttanut covidrokotuksissa, ja häntä on ollut sen takia vaikea saada kiinni koulukeskuksessa. Meidän koulupsykologimme on lopettanut, eikä toimella ole hoitajaa. Nyt kun monet nuorista voivat huonosti lankeaa suuri vastuu Moalle. Hän ottaa vastaan ja kohtaa useita 13–19-vuotiaita rauhallisena ja lämmöllä, sanotaan palkinnon perusteluissa.

Moa Martin sai värikkään sateensuojan ja kunniakirjan, jossa mainittiin kampanjan teema. Kunnianosoituksella Hem och Skola haluaa nostaa esille ihmisiä, jotka tekevät konkreettisia ja hyviä tekoja, ja jotka vaikuttavat muitten hyvinvointiin. Palkitut ovat henkilöitä, jotka ovat teoillaan ja toiminnallaan innostaneet ja toimineet esikuvina sekä lapsille että muille aikuisille.

Syyskuussa oli vanhempain yhdistyksillä ja yksityishenkilöillä mahdollisuus nimetä henkilö, joka on tehnyt suuren vaikutuksen lasten ja nuorten arkeen käynnissä olleen pandemian aikana muun muassa siten, että henkilö on ollut käytettävissä yli odotusten. Yhteensä Hem och Skola sai 37 esitystä koko maassa ja niistä kymmenen on valittu. Kauniaisten Hem och Skola nimesi Moa Martinin.

Palkittujen joukossa on HUS:n tartuntatautien ylilääkäri Asko Järvinen, koska hän oli asiallisella ja selkeällä toimintatavallaan ja vuorovaikutuksellaan auttanut lukuisia vanhempia säilyttämään rauhallisuuden ja auttamaan lapsia säilyttämään tulevaisuuden uskon pandemian aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *