| YLEINEN - ALLMÄN

Skolkurator Moa Martin premierad med utmärkelsen ”Du är guld värd”

Förbundet Hem och Skola premierar personer som på ett positivt sätt bidragit till barn och ungas välbefinnande under den pågående pandemin. I Grankulla belönas skolkurator Moa Martin vid Gymnasiet Grankulla samskola och Hagelstamska.

Hon tog emot priset tisdagen den 12.10. I prismotiveringen sägs att Moa är en lågmäld person och att hon inte själv gör en stor affär av sin insats, men att hon är guld värd för både Hagelstamska skolan och Gymnasiet Grankulla samskola.

– Utmaningarna har varit stora för elev- och studerandevården under hela pandemin. Skolkuratorn Moa är i en svår situation där skolhälsovårdaren hjälper till med covid-vaccinationer och därför inte finns till hands i skolcentrum och vår skolpsykolog har slutat och tjänsten är obesatt. I en tid när många unga mår dåligt ligger ett stort ansvar på Moa som tar emot och möter många 13-19-åringar med lugn och värme, sägs det i prismotiveringen.

Moa Martin fick ett färggrant paraply och diplom med kampanjens tema. Med utmärkelsen vill Hem och Skola synliggöra personer som gör konkreta och goda gärningar som påverkar välbefinnande för andra. De premierade är personer som med sina handlingar och verksamhet kan inspirera och verka som förebilder både för barn och andra vuxna.

Under september hade föräldraföreningar och privatpersoner möjlighet att nominera en person som gjort skillnad i barns och ungas vardag under den pågående pandemin genom att ställa upp utöver det förväntade. Sammanlagt fick förbundet in 37 nomineringar i hela landet och av dem har tio valts ut. Moa Martin nominerades av Hem och Skola i Grankulla.

Bland dem som fick priset finns Asko Järvinen överläkare i infektionssjukdomar vid HUS, för att han på sitt tydliga och sakliga sätt att kommunicera hjälpt många föräldrar att bibehålla lugnet och inge sina barn framtidstro under pandemin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *