| YLEINEN - ALLMÄN

Mäyräkoirat omistajineen kävelevät Gallträskin ympäri

Omistatko mäyräkoiran? Siinä tapauksessa voit liittyä mäyräkoirien isäntiin ja emäntiin, jotka kokoontuvat jokaisen kuun ensimmäisenä sunnuntaina kävelylle Gallträskin ympäri.

– Sain idean viime vuoden elokuussa, kun pandemia oli vauhdissa ja ajattelin, miten tylsää on, kun kaikki ovat kotona ja etätyössä. Aloin miettiä, mitä sosiaalista toimintaa voi keksiä. Sen jälkeen ajattelin, että Kauniaisissa on paljon mäyräkoiria, eikä niitä kaikkia tunneta. Joten, miksei voi järjestää kävelyjä, kertoo aloitteentekijä Per Savander, joka on mäyräkoira Agin isäntä.

Ensin Per otti yhteyttä muutamiin tuttuihin mäyräkoiran omistajiin, ja viidakkorummun ansiosta ryhmä kasvoi. Nyt on ollut mukana 3–10 mäyräkoiran omistajaa kävelyä kohti.

Per Savander ja Anna Gabrán ja koirat Agi, Hugo ja Elio ovat Gallträskissä paikalla, jossa mäyräkoirien omistajat tapaavat ja lähtevät kävelylle.

Tapaaminen on aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Gallträskin vasemmanpuoleisella rannalla klo 19. Mukana on myös mäyräkoiran omistajia Espoosta. Kaikkiaan on tapaamisia järjestetty kymmenisen kertaa, sillä kesällä oli tauko.

– Tähän ei ketään pakoteta. Jos haluaa tulla mukaan, voi ilmestyä paikalle, hän sanoo.

Jengi on luonut whatsapp-ryhmän viestintää varten, mutta muuten ei toiminta ole mitenkään organisoitua.

– Tämä on onnistunut hyvin. Juttelemme niitä näitä, yleensä koirista, Per kertoo.

Emännät ja isännät eivät ole ainoat, jotka ovat pitäneet toiminnasta. Myös koirat ovat viihtyneet tosi hyvin ryhmässä.

– Tunnelma on hyvin sopusointuinen, kun kävelemme laumana yhdessä, kertoo Per ja saa tukea Anna Gabránilta, joka myös osallistuu aktiivisesti tapaamisiin.

Kauniainen ei ole ensimmäinen tällaisten tapaamisten järjestäjä. Hangossa on järjestetty suuria mäyräkoirakävelyitä ja Anna on ollut mukana tapaamisissa, joihin on tullut osallistujia joka puolelta pääkaupunkiseutua. Viimeksi he tapasivat Jupperissa Pohjois-Espoossa. Annalla on kaksi mäyräkoiraa Hugo ja Elio.

”Koirapuisto olisi loistojuttu”

Annan mukaan granilaiset koiranomistajat ovat hyvin mukavia ja seurallisia. Hän asui aiemmin Helsingissä, ja siellä koirien isännät ja emännät eivät hänen mukaansa puhu lainkaan samalla tavalla keskenään.

Sekä Anna että Per ovat hyvin tyytyväisiä, miten kaupunki pitää huolta koiranomistajista. Anna kertoo esimerkkinä, kuinka Kauniainen parissa päivässä järjesti koiranjätöspusseille roskakorin paikkaan, josta sellainen puuttui.

Annan ja Perin mielestä Ymmerstan niityllä sijaitseva koirapuisto on hieno, mutta Anna perää vastaavanlaista puistoa myös Gallträskin itäpuolelle.

– Se olisi loistojuttu, myötäilee Per, joka lehden ilmestymisen jälkeen oli saanut perheeseen toisen mäyräkoiran, Agin velipuolen.

Ja lopuksi: Per kutsuu kaikki koiranomistajat mukaan kävelemään, vaikka aloitteen tekivät mäyräkoiran omistajat.

– Toivotamme tietenkin kaikki tervetulleiksi mukaan, Per sanoo.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *