| YLEINEN - ALLMÄN

Aktia flyttade till torget – även bankärenden sköts

Aktias fastighetsförmedling finns från och med i höst vid torget i Grankulla i Kenkä-Tapios gamla lokal.

Kontoret är totalrenoverat och modernt. Förutom av fastighetsförmedlaren Fredrik Hellman (på bilden) utnyttjas lokalen cirka tre dagar i veckan av Aktias bankpersonal, som sköter bankärenden efter tidsbokning.

Banken flyttade i somras till det nya kontoret i Hagalund, medan fastighetsförmedlingen blev kvar i Grankulla.

– Vi fick nycklarna hit i maj och efter det har vi renoverat. Vi har också ett mötesrum och så har banken ett rum där de tar emot kunder. Folk har verkligen hittat och kommer in och frågar och diskuterar, säger en nöjd Fredrik Hellman.

Även om mycket sköts digitalt vid bostadsaffärer numera, så är det enligt honom ytterst viktigt att vara fysiskt på plats i Grankulla, eftersom Aktia är en stark aktör i staden både på bank- och fastighetssidan. Många av dem som kommer in till kontoret är äldre stadsbor.

– Så mycket som vi bara kan så sköter vi digitalt eftersom det är så mycket lättare, till exempel alla uppdrag vi får och även så många affärer som möjligt. Det vill också banken. Köpare och säljare möts nog ändå vid till exempel konditionsgranskningar, säger Hellman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *