| URHEILU - IDROTT

Fotbollssäsongen över: GrIFK slutade på sjunde plats, U23 stiger till Trean

Nu är fotbollssäsongen över i Grankulla. GrIFK representationslag slutade på sjunde plats i Tvåan och klubbens U23-lag tar steget upp till Trean.

GrIFK:s spelare och manager Petter Meyer säger att man inom representationslaget inte är nöjd med den slutgiltiga placeringen, men att serien var väldigt jämn detta år.

– Endast fyra poäng skilde laget som var tredje från laget som var sjunde. Det kändes under säsongen att vi gavs många möjligheter till att kämpa om de högre placeringarna i tabellen, men vi fick inte till det i de kritiska lägena. Som positiva saker kan man nämna att vi var seriens bästa bortalag och gjorde näst mest mål.

Året innan kämpade ni om att få spela kvar i Tvåan. Vad lyckades ni bättre med i år?

– I år hade vi en bredare trupp med många alternativ och det kändes som att själva spelartruppen var kvalitativt bättre än året innan.

Läget inför nästa säsong ser enligt Meyer bra ut.

– Vi lyckades förra året köra in yngre nya spelare och Alex Palmgren, Max Kulmala och Vertti Tiilikainen gjorde som egna juniorer sina debuter i Herrtvåan. Vi hoppas även under nästa säsong få upp egna juniorer i representationslaget.

Cheftränaren Jyri Nieminen fortsätter inte.

– Vi skulle gärna ha fortsatt med honom, men det gick inte ihop med Jyris privatliv. Vi håller som bäst på att kartlägga alternativ och förhoppningsvis kan vi publicera den nya tränaren inom en snar framtid.

U23 stiger till Trean och A-juniorerna spelade A-FM -serien för första gången på över fyrtio år. Vad har detta för betydelse för klubben?

– Klubbens juniorsida går framåt hela tiden och föreningen har för första gången över 700 medlemmar. Flicksidan växer också bra vilket är mycket fint. Harri Stenlund och Dan Stevens har flera år gjort ett mycket bra jobb med A-juniorerna och att de stiger till Trean och klarar sig i A-FM är ett bra bevis på det. Det är klart att ett U-23 lag i Trean gör vår juniorstig bättre och Ajuniorernas framgång är en väldigt stor sak. Det är också värt att nämna att även andra lag har klarat sig bra och att det görs ett bra jobb i många åldersklasser. Bland annat spelade de 2006-födda pojkarna nyss i Kai Pahlman-turneringen.

Du själv kunde under säsongen fira ditt 200 mål i GrIFK-tröjan. Hur kändes det?

– Klart att det kändes bra, det skulle ha varit snopet att bli vid 199 mål. Desto mer funderade jag dock inte på det. De egna juniorernas debuter i representationslaget var nog en större sak för mig, säger Petter Meyer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *