| URHEILU - IDROTT

Jalkapallokausi on päättynyt: GrIFK päätyi seitsemänneksi, U23 nousee Kolmoseen

Jalkapallokausi on ohi Kauniaisten osalta. GrIFK:n edustusjoukkue sijoittui seitsemänneksi Kakkosessa ja seuran U23-joukkue nousi Kolmoseen.

GrIFK:n pelaaja ja manageri Petter Meyer kertoo, että tulos ei tyydytä edustusjoukkuetta, mutta sarja oli äärimmäisen tasainen tänä kautena.

– Vain neljä sarjapistettä erotti kolmanneksi sijoittuneen joukkueen seitsemänneksi sijoittuneesta joukkueesta. Kauden aikana tuntui siltä, että saimme useita mahdollisuuksia kamppailla korkeammista sijoituksista taulukossa, mutta emme onnistuneet kriittisillä hetkillä. Myönteisinä asioina voidaan sanoa, että olimme sarjan paras vierasjoukkue ja teimme toiseksi eniten maaleja.

Vuosi sitten kamppailitte säilymisestä Kakkosessa. Missä onnistuitte paremmin tänä vuotena?

– Tänä vuotena joukkueemme oli tasoltaan leveämpi. Mahdollisuuksia tarjoutui runsaasti, ja tuntui myös siltä, että itse joukkue oli laadukkaampi kuin vuosi sitten.

Tilanne ennen ensi vuotta näyttää Meyerin mukaan hyvältä.

– Viime vuonna onnistuimme ajamaan nuorempia pelaajia sisään joukkueeseen. Alex Palmgren, Max Kulmala ja Vertti Tiilikainen debytoivat joukkueessa omina nuorina miesten Kakkosessa. Toivomme, että myös ensi vuonna voimme nostaa omia nuoria edustusjoukkueeseen.

Päävalmentaja Jyri Nieminen ei jatka.

– Olisimme mielellämme jatkaneet hänen kanssaan, mutta tämä ei onnistunut Jyrin elämäntilanteen takia. Parhaillaan yritämme kartoittaa vaihtoehtoja, ja toivottavasti voimme kertoa uudesta valmentajasta lähitulevaisuudessa.

U23 nousee Kolmoseen ja A-nuoret pelasivat A-SM-sarjaa ensimmäisen kerran 40 vuoteen. Mitä tämä merkitsee seuralle?

– Seuran nuoret ovat kehittyneet koko ajan, ja seuralla on ensimmäistä kertaa yli 700 jäsentä. Tyttöjen määrä kasvaa koko ajan, joka on myös hienoa. Harri Stenlund ja Dan Stevens ovat tehneet loistotyötä A-junioreissa, ja heidän nousunsa Kolmoseen ja selviytyminen A-SM-sarjaan on hyvä todistus tästä. On selvää, että U-23-joukkue Kolmosessa parantaa meidän nuorten polkua, ja A-nuorten menestys on merkittävä asia. On perusteltua mainita, että myös muut joukkueet ovat menestyneet hyvin. Monissa ikäryhmissä on tehty hyvää työtä. Muun muassa 2006-syntyneet pelasivat vastikään Kai Pahlman -turnauksessa.

Itse pääsit juhlimaan kauden aikana 200:n maalin rajapyykin rikkoutumista GrIFKasussa. Miltä se tuntuu?

– Tietysti se tuntuu hyvältä. Olisi ollut noloa jäädä 199 maaliin. Sen enempään en sitä kuitenkaan ajatellut. Omien nuorten ensiesiintymiset edustusjoukkueessa olivat minulle suurempi juttu, sanoo Petter Meyer.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *