| YLEINEN - ALLMÄN

Kiinteistömaailmas nya företagare trivs i Grankulla

Paret har erfarenhet av vitt skilda branscher, men fastighetsförmedling är nytt för Riikka och Rolf Wirta. Paret är företagare på Kiinteistömaailma Grankulla sedan juni.

– Här var alla processer färdiga, systemen finns och varumärket är starkt. Vi behöver inte bygga upp utan kan handla direkt. Det inspirerade oss, säger Rolf Wirta.

I affären ingick Kiinteistömaailma Esbo Dalsvik, Alberga – Panorama Tower, Ängskulla och Grankulla. Granikontoret är störst av dessa. Företaget sysselsätter totalt 17 personer.

Platsen är ändå bekant sedan tidigare. Riikka Wirta har jobbat som fastighetsförmedlare på Kiinteistömaailma Grankulla i ett drygt år redan.

– Som nya Kiinteistömaailma-företagare, men annars rutinerade företagare vill vi infria förtroendet hos invånarna i vårt område oavsett om det handlar säregna värdeobjekt eller förstagångsköparens första egna hem, sade Riikka och Rolf Wirta i juni.

Nu när vi träffas ett halvår senare är känslan bra.

– Det har gått jättebra. Jag känner många i Grankulla och många har konstaterat att det är trevligt att vi nu är företagare här. Personalen och kunderna har också varit nöjda, säger Riikka Wirta.

Paret har företagarerfarenhet bland annat från Hanko Sushi och fastighetsbranschen även om Riikkas huvudsyssla varit inom bank- och finansbranschen, medan Rolf jobbat som ingenjör hos bland annat Nokia. I Grani fokuserar Rolf på nyproduktion och investerarträffar, medan Riikka håller sig till förmedlingsverksamheten.

Riikka konstaterar att de nu har Finlands ledande Kiinteistömaailma-kedja och en stor organisation i bakgrunden och det viktigaste redskapet är ett omfattande CRM-system, som det inte går själv som företagare att bygga upp.

– Vi ville göra det här eftersom allt var färdigt. Vi har grundat Hanko Sushi, skapat varumärket och bakgrundsorganisationen, funderat på marknadsföringen och vi vet hur krävande det är, säger hon.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *