| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Risto Pelkonen on Vuoden kauniaislainen

Arkkiatri Risto Pelkonen nimitetään Vuoden kauniaislaiseksi ruotsalaisuuden päivän juhlallisuuksissa Uudessa Paviljongissa lauantaina 6. marraskuuta.

Pelkonen on asunut Kauniaisissa yli 50 vuotta. Aluksi perheen kanssa ja myöhemmin kahdestaan Kristiina-vaimon kanssa.

– Pelkonen on työskennellyt suomalaisten hyödyksi lääketieteen ja tutkimuksen alalla, puolustanut heitä ja saanut sen takia kunniatittelin arkkiatri. Tämä on hyödyttänyt yhteiskunnan molempia kieliryhmiä. Ja tämän minä koen olevan jotain merkittävää kauniaislaisille, sanoo Patrik Limnell, joka on puheenjohtaja Kauniaisten ruotsalaisessa kulttuuriyhdistyksessä, joka vastaa valinnasta.

Itse Pelkonen kertoi vähän aikaa sitten, että hänestä tuli kauniaislainen sattuman oikusta.

– Onnekas sattuma johdatti meidät tänne. Kiitos hyvien liikenneyhteyksien oli työmatka Meilahteen sujuvaa entisaikaan. Täällä on hyvä asua ja elää, ja asua keskellä luontoa pääkaupungin lähellä, sanoi Pelkonen Kaunis Granin haastattelussa syksyllä. Hän lisäsi, että kaupunki on mukava ja väki ystävällistä.

Kunnia-arvonimi jaettiin viimeksi vuonna 2019, ja sen sai silloin näyttelijä Nina Hukkinen. Kauniaisten ruotsinkielinen kulttuuriyhdistys valitsi nyt 15. kerran Vuoden kauniaislaisen. Ensimmäinen palkittu oli kulttuurineuvos Clara Palmgren vuonna 2005.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *