| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Vaalit lähestyvät – puolueet nimittävät ehdokkaita

Pian äänestetään taas vaaleissa. Ehdokasasettelu aluevaaleihin on täydessä vauhdissa myös Kauniaisissa, ja julkistamme nyt niiden ehdokkaiden nimet, joista tähän mennessä olemme saaneet tietoja.

 

 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuusto valitaan 23.1. ensi vuonna. Ehdokkaiden nimet pitää jättää aluevaalilautakunnalle viimeistään 14.12. ja ehdokasasettelu vahvistetaan 23.12., jolloin ehdokkaat myös saavat ehdokasnumeron. Ehdokkaina Kauniaisissa ovat ainakin (tilanne marraskuun lopussa):

Ruotsalainen kansanpuolue RKP

Anna Lena Karlsson-Finne, sosiaalityöntekijä, Veronica Rehn-Kivi, arkkitehti, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jens Tegengren, kalustomestari, Fredrik Waselius, muusikko, opettaja, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen.

RKP tavoittelee yhteensä seitsemää ehdokasta.

Kokoomus

Tapani Ala-Reinikka, rehtori, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Olavi Filppula, FM, sosiaali- ja terveystoimen jäsen, Ritva Häyrinen-Immonen odontologian tohtori, erikoishammaslääkäri, kaupunginvaltuutettu, sosiaali- ja terveystoimen puheenjohtaja, Satu Mollgren, yrittäjä, VTM, kaupunginvaltuutettu, suomenkielisen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunnan puheenjohtaja, Tiina Rintamäki-Ovaska, varatuomari, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen.

Kauniaisissa kokoomus voi nimittää viisi puolueen 98:sta ehdokkaasta. Kokoomuksen aluehallitus on jo nimennyt yllämainitut ehdokkaat.

Vihreät

Suvi Kiesiläinen, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, asiantuntija, MSc, Lulu Waselius, kaupunginvaltuutettu, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, VTM, asiantuntija.

Puolueen tavoitteena oli saada vähintään kaksi ehdokasta Kauniaisista vaaleihin.

Perussuomalaiset

Juha Nurminen, insinööri, Matti Soirinsuo, erikoislääkäri, Esko Suominen, eläkeläinen.

Perussuomalaisten tavoitteena oli kolme ehdokasta Kauniaisista.

SDP 

Minna Aitola, kaupunginvaltuutettu, Työväen akatemian opettaja.

Kunnat vastaavat sosiaali- ja terveyspalveluista vuoden 2022 loppuun. Tuon jälkeen palvelut tuottaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue. Tammikuussa valittavat valtuutetut aloittavat työt 1.3. 2022.

Vuodesta 2023 vastuu ja kulut sosiaali- ja terveystoimesta siirtyvät kunnilta 21:lle hyvinvointialueelle ja Helsingin kaupungille. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue hoitaa sosiaali- ja terveystoimen asioita Espoossa, Kauniaisissa, Hangossa, Karkkilassa, Inkoossa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä.

Lähteet: Puolueet Kauniaisissa, vaalit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *