| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Granibacken är nu öppen

Snö och köld är en bra kombination för slalombackar, så också för Granibacken, som öppnade den 4.12.

– Vi är mycket nöjda med läget. Vi har svåra vintrar bakom oss, men nu ser det bra ut. Slalomsäsongen kan till och med bli en månad längre. Vi har tillsammans med staden förbättrat backens snösystem under hösten. Numera kan snöbeläggningen inledas redan när det är några köldgrader. Det är meningen att fortsätta utvecklingsarbetet med tanke på kommande säsonger, säger GrIFK Alpines verksamhetsledare Ville Kainulainen (på bilden).

Har man åkt utför redan i november?

– Backen var inte öppen i november. Vi började snöbelägga den 8 november och strävar efter att utnyttja den pågående köldperioden så bra som möjligt.

När börjar skidskolorna och har många anmält sig?

– Kring 500 barn har anmält sig till skidskolorna just nu och kurserna börjar i mitten av januari. Det goda snöläget ger oss en helt ny chans att erbjuda skidskolor också under julens mellandagar och veckan efter nyår.

Klubben har en ny klädsponsor. GrIFK Alpine och Helly Hansens kontrakt innebär att GrIFK Alpines medlemmar kommer att använda Helly Hansens utrustning.

– Det blev aktuellt med nya klubbdräkter inför 2021 och i jämförelse mellan olika leverantörer visade sig Helly Hansen passa oss bäst. Våra kriterier var kvalitet och hållbarhet samt brett sortiment och kontinuitet. I dessa avseenden var det lätt att välja Helly Hansen, säger Ville Kainulainen.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *