| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Julen lockade stadsborna till torget

Julöppningen i Grankulla fick Graniborna och grannarna i Esbo att bege sig till torget och köpcentret på torsdagen. Stämningen var julig och fin i det småkyliga vädret. Traditionsenligt bjöds det på julgröt, glögg och julmusik.

Köpcentret och företagarna ordnade julöppningen tillsammans med Grankulla stad. Dagen inleddes redan klockan 12 med julbasar och avslutades med program på torget på kvällen. På plats var också föreningar och företag som sålde sina alster. Naturligtvis ställde också julgubben upp och i julöppningen deltog även luciakören, Granhultsskolans kör och flera andra. Freddi Waselius var programledare.

Tillställningen var nu tillbaka efter coronapausen och på programmet stod under kvällen prisutdelning till Årets företagare i Grankulla. Camilla och Johan Hallbäck, som driver Pannacotta Home & Kitchen, fick priset som Årets företagare och priset, Finlands företagares företagarstatyett, delades ut av Grankulla företagares ordförande Kia Katarina Järvinen. I år utsågs vinnaren för första gången i en publikomröstning. Grankullaborna fick rösta på fyra företagare och valde Pannacotta till vinnare. Grankulla företagare ordnade omröstningen.

Julgubben var naturligtvis på plats. På bilden även Eeva Marttinen (t.v.) och Iman El Jahiri.

Även de långvariga företagarna Terttu ”Tette” Finnberg och Jorma Österholm, det vill säga innehavarna av Grankulla ur och guld, belönades under julöppningen. En av de eller den eventuellt äldsta butiken i Grankulla slog igen dörrarna för gott den 31.12.2020.

– Vi ville tacka Tette och Jorma redan då när affären slog igen men det lyckades inte i vintras, inte i våras eftersom Granidagen flyttades och inte heller i höstas när Granidagen inhiberades, säger köpcentrets chef Heli Vainio.

Nu lyckades det äntligen. Vainio tackar dem för deras kundupplevelsekultur som de byggde upp under årtionden och som de nu gett i arv till köpcentret trots att de själva inte mer är där.

– Deras affär var en ur- och guldaffär, men den var också en affär för vänskap, empati, samtal och omsorg. De hade ju till och med stolar för kunderna. Det om något var en signal att man kunde besöka affären utan brådska och också enbart för att utbyta nyheter, säger hon till KG.

Vainio önskade Tette och Jorma många lyckliga år som lediga och överräckte dem ett “mycket fint vin” som gåva. På plats för att tacka å stadens vägnar var även stadsdirektör Christoffer Masar.

Kolla på bilder här:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *