| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunki: Äänestä mielellään ennakkoon tammikuussa!

Tammikuussa äänestetään aluevaaleissa. Kauniaisissa keskusvaalilautakunnan sihteeri Lena Filipsson-Korento on jo jonkin aikaa tehnyt käytännön vaalijärjestelyjä.

– Suosittelemme että äänestetään ennakkoon. Silloin on 7 päivää aikaa äänestämiseen ja voi vapaasti valita äänestyspaikan ja –ajankohdan, hän toteaa ja muistuttaa että ennakkoon saa äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa maassa (kuitenkin Helsingissä on vain muutama äänestyspaikka koska helsinkiläiset eivät äänestä vaaleissa).

– Perinteisesti on odotettavissa, että ennakkoäänestysviikon aikana on ruuhkaa alussa ja lopussa.

Ennakkoäänestys Kauniaisissa tapahtuu kaupungintalossa 12.–18.1. klo 9–20, paitsi perjantaina 14.1. jolloin vaalihuoneisto suljetaan klo 18 ja viikonloppuna klo 10–15. Sisäänkäynti tapahtuu takaoven kautta ja ulos mennään pääsääntöisesti etuovesta.

Käsidesiä on tarjolla kaupungintalossa ja äänestäessä saa käyttää omaa kynää. Lisäksi suositellaan, että käytetään kasvomaskia. Kaikki vaalivirkailijat käyttävät kasvomaskia ja missä mahdollista on myös pleksilasiseiniä. Suositellaan myös, että kaikissa vaiheissa noudatetaan kahden metrin turvaetäisyyttä. Mikäli valtio asettaa tiukempia rajoituksia noudatetaan luonnollisesti niitä järjestelyissä.

Ilmoittaudu ajoissa kotiäänestykseen

Niille, jotka eivät voi tulla äänestyspaikalle, ja jotka ovat aiemmin äänestäneet kotona, kaupunki suosittelee ilmoittautumista kotiäänestykseen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 11.1.2022 klo 16.

Jos on sairastunut covid-19 tautiin tai sen vuoksi asetettu karanteeniin suositellaan, että ottaa yhteydettä tartuntatiimiin tai keskusvaalilautakunnan sihteeriin ennen kuin on tulossa äänestyspaikalle. Sääntönä on, että tulee äänestäämään vasta kun on terve, tai sitten vaalipäivänä.

Lisätietoa: www.kauniainen.fi/vaalit ja vaalit.fi. Koska lehti ei ilmesty ennen tammikuuta ja ennakkoäänestys on silloin jo käynnistynyt niin kaupungin kotisivulta kannattaa varmistaa, että tiedot eivät ole muuttuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *