| KAUPUNKI - STADEN

Staden: Rösta gärna på förhand i januari!

I januari ska det röstas i välfärdsområdesvalet. I Grankulla har centralvalnämndens sekreterare Lena Filipsson-Korento redan länge förberett de praktiska valarrangemangen.

– Vi rekommenderar att man röstar på förhand. Då har man 7 dagar på sig och kan fritt välja röstningsställe och –tidpunkt, säger hon och påpekar att man får förhandsrösta på vilket förhandsröstningsställe som helst i landet (dock ordnar Helsingfors förhandsröstning på bara några få ställen denna gång, då Helsingforsborna själva inte röstar i valet).

– Traditionellt sett är det mest rusning i början och slutet av förhandsröstningsperioden.

Förhandsröstningen i Grankulla sker i stadshuset 12–18.1 vardagar kl. 9–20, förutom fredag 14.1 då man stänger kl. 18 och på veckoslutet kl. 10–15. Ingång sker från baksidan och ut går man främst genom framdörren.

Handsprit finns inne i lokalen och man får använda egen penna. Dessutom rekommenderas användning av ansiktsmask. Valfunktionärerna bär ansiktsmask och där det är möjligt utnyttjas även plexiväggar. Man rekommenderas i alla skeden iaktta två meters skyddsavstånd. Eventuella strängare begränsningar från statligt håll beaktas givetvis i arrangemangen.

Anmäl i god tid om hemmaröstning

För dem som inte kan ta sig till ett röstningsställe och som tidigare röstat hemma rekommenderar staden att anmäla sig till hemmaröstningen. Sista anmälningstidpunkt är tisdagen den 11.1.2022 kl. 16.

De som är sjuka på grund av covid-19 eller satta i karantän rekommenderas ta kontakt med smittskyddsteamet eller centralvalnämndens sekreterare innan de beger sig till en röstningslokal. Regeln är att man ska vänta med röstningen tills man är frisk, eller till valdagen.

Mera info: www.grankulla.fi/val och på vaalit.fi/sv/framsida. På grund av att tidningen inte utkommer i januari före förhandsröstningsperioden lönar det sig att kolla upp eventuell uppdaterad info på stadens hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *