| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Targa Arena firade tillbyggnad – Move i samma hus fyller 20 år

Utvidgningen av Targa Arenan blev klar för ett år sedan, men på grund av pandemin kunde det inte firas förrän nu i december. I den nya tillbyggnaden finns bland annat två tennisplaner och tre padelplaner.

– När vi mitt under coronaepidemin fick 4 000 nya kunder visste vi att vi lyckats, säger ordföranden för Grankulla idrottspark Ab Juha Korppi-Tommola om tillbyggnadsprojektet.

Kirsi Lassooy, som är vd för hallen, säger att padel är mycket populärt också på Targa Arena.

– Det finns lediga timmar dagtid under veckosluten, men vardagskvällarna är ganska fulla. Padel har varit populärt från första början, säger hon.

I samma hall finns också Move Wellness Center, som fyller 20 år. Move har funnits i Targa Arena sedan den blev färdig 2009.

– Vi har varit ytterst nöjda med lokalerna och samarbetet med hallens andra aktörer, säger vd:n Ville Miettinen.

Både hallen och Move samarbetar mycket med Grankulla stad.

– Vi har samarbetat med Grankulla stad sedan 2007, det vill säga redan då vi hade verksamhet på det föregående stället i Grankulla. Äldre Granibor tränar och träffar varandra på Move regelbundet.

Största delen av våra kunder är Granibor. Jag är mycket glad över att Graniborna använt våra tjänster i mer än 20 år, säger vd:n Ville Miettinen.

Move har varje kväll mångsidig ledd verksamhet, till exempel gymträning och olika slags gruppmotionstimmar.

– Jag anser att samarbetet är fruktbart för båda parter. De äldre får för dem ytterst viktig fysisk träning och socialt umgänge med andra, säger Ville.

Han konstaterar att Move blivit en mötesplats för många äldre Granibor.

– Efter träningen kan man sätta sig i caféet för att diskutera med vänner och ta sig en kopp kaffe.

Hur ser branschen ut om tio år, kommer det något nytt?

– Det har skett enorma förändringar i vår verksamhet under de 20 senaste åren. Det skulle man kunna skriva en hel bok om. Motionscentren kommer i framtiden allt närmare människorna och det är lättare att komma till dem. Jag tror att man även om tio år tränar på gym och går på grupp- och danstimmar. Trenderna påverkar timmarnas och tjänsternas innehåll. Jag tror att efterfrågan på olika slags personliga tränartjänster kommer att öka betydligt i framtiden.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *