| KAUPUNKI - STADEN

Kauniainen ei testaa koululaisia kotitesteillä

Kauniaisten valmiusjohtoryhmä päätti uusista koronalinjauksista keskiviikkona 12.1. Ryhmä päätti muun muassa, että koululaisia ei ainakaan tässä vaiheessa testata kouluviikon aikana kotitesteillä.

– Jäämme muun pääkaupunkiseudun tapaan kotitestien osalta odottamaan lisäohjeistusta kansalliselta tasolta. Päätimme kuitenkin, että alamme tarjoamaan tehokkaampia FFP2-maskeja koululaisille ja asiakasrajapinnassa toimivalle henkilökunnalle, ainakin nykyisen korkean ilmaantuvuuden jakson yli, kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo. 

Ryhmä keskusteli myös tartunnanjäljityksestä. Tartuntamäärät ovat erittäin suuret, joka on pahasti ylikuormittanut tartunnanjäljityksen myös Kauniaisissa. 

– Suuret tartuntamäärät eivät hyvästä rokotekattavuudesta johtuen ole kuitenkaan, ainakaan vielä, näkynyt lisääntyneenä sairaalatarpeena kauniaislaisten osalta, Masar kertoo.

Tartunnanjäljitystä ei lopeteta kokonaan, mutta koska asiantuntijoiden mukaan tartunnanjäljityksellä ei suurista tartuntamääristä ja tartunnanjäljityksen viiveistä johtuen enää voida juurikaan rajoittaa epidemiaa, niin jäljitys keskitetään riskiryhmien ja sosiaali- ja terveydenhuollon tartuntoihin.

Kaupunginjohtaja Masarin viesti kaupunkilaisille:

– Ohjeet ovat pääsääntöisesti samat kuin aikaisemmin. Ensisijaisen tärkeää on vieläkin rokottautuminen. Rokotukset antavat hyvän suojan vakavaa tautimuotoa vastaan ja rokotusaikoja on Kauniaisissa hyvin saatavilla lähiviikoille. Rokottautumisen lisäksi meidän kaikkien tulee tässä tilanteessa toimia vastuullisesti ja välttää tarpeettomia kohtaamisia. Välttämättömien kauppa ym. reissujen osalta on syytä jatkaa kasvomaskin käyttöä ja muistaa turvavälit. Oireisena on tärkeää jäädä kotiin, hän toteaa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti aikaisemmin tällä viikolla, että maskinkäyttösuositusta sekä etätyösuositusta jatketaan koko pääkaupunkiseudulla 13.2. asti. Koronakoordinaatioryhmä suositti myös Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta saa edelleen jatkua aiemman linjauksen mukaisesti.

Tartuntoja on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä enemmän kuin koskaan epidemian aikana ja sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyky on uhattuna.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *