| KAUPUNKI - STADEN

5 frågor. Vad betyder det i praktiken att vaccineringen flyttar till stadshuset?

Vaccineringen flyttar till stadshuset i början av februari. Vaccineringen kommer att finnas i stadshusets nedre aula. Vi bad förvaltningsdirektör Camilla Söderström svara på fem frågor om förändringen.

 

Aulan delas in i ett första vänteutrymme, fyra vaccineringsbås och det andra vänteutrymmet. Man går in genom huvuddörren och ut genom bakdörren. Nu kan pensionärsföreningarna och andra föreningar som tidigare hade verksamhet i Villa Junghans återvända till bekanta utrymmen – när restriktionerna så medger.

Vi bad förvaltningsdirektör Camilla Söderström svara på fem frågor om förändringen.

Varför har staden fattat detta beslut?

Villa Junghans används aktivt av olika föreningar, och det har funnits ett stort behov av att få fortsätta med dessa aktiviteter som på grund av vaccineringen inte kunnat pågå där. Det är svårt för föreningar att hitta ersättande utrymmen, och man ansåg att det är ändamålsenligt att i detta skede flytta vaccineringen till stadshuset.

Vad händer med ungdomsgården, påverkas den?

Ungdomsgården som tillfälligt är belägen i stadshusets fullmäktigesal/matsal används dagtid av ungdomsarbetare, som fortsättningsvis kan jobba där. Ungdomarna vistas i utrymmet vardagar kl. 16-20, dvs. efter att vaccineringsverksamheten tagit slut kl. 16. Ungdomarna kan vid behov använda en skild ytterdörr till utrymmet.

Detta är en stor förändring för personalen i stadshuset. Vad betyder detta för er som jobbar i huset?

För oss ca 60 personer som jobbar vid stadshuset syns förändringen givetvis främst i aulan, våra arbetsutrymmen ändras inte. Vi kan använda en skild bakdörr, för att undvika att krocka med vaccineringsverksamheten.

Matserveringen försvinner. Hur ordnas den i framtiden och hur många har hittills ätit sin lunch i stadshuset?

Detta är den största förändringen i vår vardag. Eftersom vaccinerna kräver ett sterilt kök, har stadshusets kök tömts på kärl och maskiner och stängts för all verksamhet. Kylskåp och mikrovågsugnar har flyttats till kontorsdelen, även en kaffeautomat har leasats. Vi har ingen diskmaskin i stadshuset i fortsättningen, så man får diska sina egna kaffemuggar osv. Mat får vi fortfarande från centralköket, men nu är det kall portionsmatlåda och salladsask som gäller, enligt förhandsbeställning. Antalet matgäster har varierat och minskat med tiden. Distansarbete gör att få äter lunch i stadshuset, i bästa fall har det nu varit 30 personer.

När vaccineringen flyttar blir Villa Junghans igen fri – när restriktionerna så medger – att använda för föreningarna. Vad finns det för annan verksamhet i Villa Junghans?

Förutom föreningsverksamhet och Grankulla lokalhistoriska arkiv så hyrs Villa Junghans under normala omständigheter ut för bröllop och olika fester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *