| KAUPUNKI - STADEN

5 kysymystä. Mitä tarkoittaa käytännössä, että rokottaminen muuttaa kaupungintaloon?

Rokotus muuttaa kaupungintaloon helmikuun alusta. Rokotukset tapahtuvat kaupungintalon alaulassa. Pyysimme hallintojohtaja Camilla Söderströmiä vastaamaan viiteen kysymykseen muutoksista.

 

Aula jaetaan ensimmäiseen odotustilaan, neljään rokotuspisteeseen ja toiseen odotustilaan. Sisään tullaan pääovesta ja ulos poistutaan takaovesta. Muuton jälkeen voivat eläkeläisyhdistykset ja muut yhdistykset, joilla oli aiemmin toimintaa Villa Junghansissa, palata tuttuun paikkaan, kun rajoitukset antavat myöten.

Pyysimme hallintojohtaja Camilla Söderströmiä vastaamaan viiteen kysymykseen muutoksista.

Miksi kaupunki päätti näin?

– Eri yhdistykset ovat käyttäneet Villa Junghansia aktiivisesti, ja toiminnan jatkumiselle esiintyy suurta tarvetta. Rokotusten takia muuta toimintaa ei ole voinut olla Villa Junghansissa. Korvaavia tiloja on ollut vaikea löytää ja sen takia sopivinta on tässä tilanteessa, että rokotukset siirtyvät kaupungintaloon.

Mitä tapahtuu nuorisotalolle, vaikuttaako tämä heidän toimintaansa?

– Nuorisotalo, joka on tilapäisesti sijoitettu kaupungintalon valtuusto/ruokasaliin, on päivisin nuoriso-ohjaajien käytössä. He voivat jatkaa työtään siellä. Nuoret voivat vierailla tilassa arkisin klo 16–20 eli sen jälkeen, kun rokotustoiminta on loppunut klo 16. Nuoret voivat tarvittaessa tulla sisään erillisen ulko-oven kautta.

Muutos on suuri kaupungintalon henkilökunnalle. Mitä tämä merkitsee ihmisille, jotka työskentelevät kaupungintalossa?

– Meille noin 60:lle, jotka työskentelemme kaupungintalossa, muutos näkyy tietenkin eniten aulassa. Meidän työtilamme eivät muutu. Voimme käyttää erillistä takaovea, jotta vältämme kohtaamiset rokotustoiminnan kanssa.

Ruokailutila katoaa. Kuinka ruokailu järjestetään tulevaisuudessa? Kuinka moni on lounastanut tähän asti kaupungintalossa?

– Tämä on suurin muutos meidän arjessamme. Koska rokotus tarvitsee steriilin keittiön, tyhjennetään kaupungintalon keittiö astioista ja koneista ja suljetaan kaikelta toiminnalta. Jääkaapit ja mikrouunit on siirretty toimistotiloihin, jonne on myös liisattu kahviautomaatti. Kaupungintalossa ei ole nyt tiskikonetta, joten kukin joutuu huolehtimaan omien kahvikuppiensa pesemisestä ja niin edelleen. Ruoat toimitetaan edelleen keskuskeittiöstä, mutta nyt tarjotaan kylmiä ruoka-annoksia ja salaatteja, jotka toimitetaan etukäteistilausten mukaisesti. Ruokailijoitten määrä on vaihdellut ja vähentynyt ajan mittaan. Etätyön takia yhä harvempi lounastaa kaupungintalossa. Enimmillään ruokailijoita on ollut viime aikoina noin 30.

Kun rokotus muuttaa, Villa Junghans vapautuu, kunhan rajoitukset antavat mahdollisuuden, yhdistysten käyttöön. Mitä muuta toimintaa Villa Junghansissa on ollut?

Yhdistystoiminnan ja Kauniaisten paikallishistoriallisen arkiston ohella Villa Junghansia on vuokrattu tavallisissa oloissa häihin ja juhliin.

KÄÄNNÖS. JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *