| YLEINEN - ALLMÄN

Masar nöjd med valresultatet

Stadsdirektör Christoffer Masar säger sig vara ganska nöjd med de två platser och två suppleantplatser som kandidaterna från Grankulla lade beslag på i valet.

– Det överskred aningen det för oss på förhand beräknade platsantalet. I det allra värsta scenariot förutspåddes inte en enda plats för oss. Jag är också nöjd med Grankullabornas valdeltagande i det här valet (65,4 %), som enligt vad jag förstår är det näst högsta i landet, även om valdeltagandet varit ännu högre vid andra val.

Masar är inte särskilt överraskad, men nöjd.

– Jag hade på förhand räknat att det är sannolikt att vi får en fullmäktigemedlem och att två är möjliga och två förverkligades lyckligtvis. Ur Grankullas synvinkel är det värdefullt att vi har två kunniga och aktiva fullmäktigeledamöter i välfärdsområdesfullmäktige. Våra två suppleanter får sannolikt nämndplatser, som är viktiga påverkningsplatser.

SFP:s Veronica Rehn-Kivi och Samlingspartiets Satu Mollgren från Grankulla blev invalda i välfärdsområdets fullmäktige i valet på söndagen. Två kandidater är på suppleantplats, Tapani Ala-Reinikka och SFP:s Fredrik Waselius.

Totalt invaldes 79 ledamöter inom Västra Nylands välfärdsområde.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *