| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kaksi paikkaa Kauniaisiin: Veronica Rehn-Kivi ja Satu Mollgren valittiin aluevaltuustoon

RKP:n Veronica Rehn-Kivi ja kokoomuksen Satu Mollgren Kauniaisista onnistuivat lunastamaan valtuustopaikan itselleen sunnuntain aluevaaleissa. Yhteensä 79 jäsentä valittiin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustoon.

Kun 100 % äänistä oli laskettu Rehn-Kivi oli saanut 3026 ääntä ja Satu Mollgren 571 ääntä.

Kolmanneksi eniten ääniä kauniaislaisehdokkaista sai kokoomuksen Tapani Ala-Reinikka, 457 ääntä. Kauniaisten ehdokkaista kaksi ovat varalla, Tapani Ala-Reinikka ja RKP:n Fredrik Waselius.

Tyytyväisiä tulokseen

– Tuntuu todella hyvältä, olen todella tyytyväinen omaan tulokseen. Olen todella otettu siitä isosta äänimäärästä, minkä sain täällä Kauniaisissa ja tietysti että sain myös aika laajaa luottamusta koko Länsi-Uudellamalla. Hieno tulos, Veronica Rehn-Kivi sanoo kun tapaamme kauppakeskuksessa maanantaina.

Nyt voi Rehn-Kiven mielestä luottaa siihen, että granilaisten asiat on hyvissä käsissä. Kokoomus ja RKP ovat hänen mielestään tehneet hyvin yhteistyötä tähänkin asti ja hän luulee, että tavoitteet ovat aika samanlaiset tässä uuden organisaation luomisessa. 

Tämän alleviivaa myös Satu Mollgren.

– Kokoomus ja RKP ovat tällä alueella perinteisesti puhaltaneet hyvin yhteen hiileen, hän toteaa. 

Satu Mollgren sai odottaa myöhään iltaan, ennen kuin paikka oli selvillä.

– Oli jännittävät paikat eilen. Oli havaittavissa kisauupumusta siinä puoli yhdeltä kun sain vihdoin huokaista helpotuksesta.

Vaalitulos tuntuu hänestä todella hienolta.

– Olen erittäin kiitollinen saamastani tuesta ja luottamuksesta. On kunnia tulla valituksi ensimmäiseen aluevaltuustoon. Olen myös todella kiitollinen aktiiviselle paikallisyhdistyksellemme, jonka kanssa teimme yhdessä näkyvää vaalityötä säässä kuin säässä.

Kauniaisissa äänestettiin ahkerasti

Kauniaislaiset kävivät melko ahkerasti äänestämässä aluevaaleissa, mutta koko maassa äänestysaktiivisuus oli alhainen, 47,5.  Äänestysprosentti Kauniaisissa näissä vaaleissa oli 65,4  prosenttia. Kauniainen oli näin ollen toiseksi ahkerin koko maassa, Luodon jälkeen. Kuntavaaleissa kesällä äänestysprosentti Kauniaisissa oli 71,3 prosenttia.

Vaalien jälkeen 1.3. ottaa uusi aluevaltuusto ja uusi hallitus vastuun valmistelutyöstä. 

Vastuu ja kustannukset sosiaali-ja terveydenhuollossa siirtyvät 1.1.2023 kunnilta 21 hyvinvointialueelle ja Helsingin kaupungille. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue huolehtii Espoon, Kauniaisten, Hangon, Karkkilan, Inkoon, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin alueista.

Myös Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kuuluu alueeseen. Kunnat vastaavat jatkossa sivistyksestä ja koulutuksesta, kulttuurista ja urheilusta, kaupunkisuunnittelusta ynnä muusta. 

Aluevaalilautakunnat vahvistavat aluevaalien tulokset 26.1. 

Lue lisää lehdessä 10.2.

Päivitetty 25.1. Lähde: vaalit.fi

Veronica Rehn-Kivi.
Satu Mollgren.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *