| YLEINEN - ALLMÄN

Pertti Eklund in memoriam

Pitkään Kauniaisten kuntapolitiikassa vaikuttanut tekniikan lisensiaatti Pertti ”Pepe” Eklund kuoli 24.9.2021.

Hän oli syntynyt Turussa 29.3.1936. Kuulin asiasta yllättäen vasta kirkollisissa uutisissa jumalanpalveluksen yhteydessä lokakuun alussa. Pepe ei koskaan tehnyt suurta numeroa teoistaan, vaikka oli vaikuttamassa monissa isoissakin projekteissa Kauniaisten kaupungin valtuutettuna ja luottamusmiehenä hallituksessa ja eri lautakunnissa. Erityisesti hänen mielenkiintonsa kohteina olivat maankäyttö ja saneeraaminen sekä rakentaminen. Hänen esityksiensä ja päätöksiensä vaikutukset olivat monesti ratkaisevia asioiden eteenpäin viemiseksi mm. jäähallin, Uuden Paviljongin ja Villa Bredan rakentamisissa. Onnekseni sain häneltä suurta tukea ja apua Kasavuoren koulukeskuksen lisäluokkatilojen ja ruokalan laajennusrakentamisissa. Kauniaisten keskustan alkuajan rakentamisprojektissa hän joutui toisinaan jääväämään itsensä päätöksen teossa, koska Espoon kaupunki omisti osan keskustan maa-alasta. Hän oli silloin vielä töissä Espoon kaupungin teknisessä virastossa jääden eläkkeelle maaliskuussa 1999 Geoteknisen osaston päällikön tehtävästä.

Pertti Eklund oli niin luottamustehtävissään kuin muussa elämässäänkin erityisen rehellinen ja oikeudenmukainen. Hän kantoi huolta, että päätökset syntyivät ja vietiin loppuun asti. Perhe oli hänelle tärkeä. Vaimonsa Irman hän tapasi teekkarien tansseissa kuuluisissa Polin tansseissa vuonna 1958. He matkustivat paljon aivan viime vuosiin asti eksoottissakin kohteissa kuten mm. Kuubassa. Liperin kesäpaikka oli koko perheelle tärkeä kesän ja lomien viettopaikka. Viime vuosiin asti Pepe kertoi minulle, että mikä kunnostusprojekti hänellä on siellä kulloinkin menossa. Kun oli kysymyksessä katon uusinta suuressa rakennuksessa, kysyin häneltä, että ”et kai sinä siellä katolla kuljeskellut työmiesten kanssa”. ”En nyt sentään” sanoi Pepe, mutta sanoi kylläkin valvoneensa työtä sinnikkäästi. Jäätyään Kokoomuksen edustajana pois luottamustehtävistä, 36,5 vuoden yhtenäisen jakson jälkeen vuonna 2017, hän useasti soitteli tai kyseli nähdessämme, että mitä asioita siellä valtuustossa nyt on meneillään. Hän kyllä seurasi edelleen valtuuston, hallituksen ja valiokuntien päätöksiä, mutta halusi täten kuulla minun mielipiteeni niistä. Jonkin verran Pepeä jäi luottamustehtävien ajalta vaivaamaan, kun hänen mieliajatuksensa teknisten tilojen siirtämisestä palloiluhallin luolakäytävän yhteyteen ei saanut muilta päättäjiltä myötätuntoa.

Pertti Eklund oli mukana monissa eri järjestöissä ja erityisesti hän oli aktiivinen Espoon-Kauniaisten reserviupseereissa. Hänen sinnikkyytensä ja asioiden oikeudenmukainen eteenpäin ajaminen toi hänelle myös monia vastuullisia järjestöjen tehtäviä. Hän ei koskaan korostanut aikaansaannoksiaan, vaikka ne olivat monesti hyviä ja oikean suuntaisia. Irma vaimonsa lisäksi Pepen hyvää turvaa ja isyyttä jäivät suremaan lapset Kai ja Ira perheineen.

TAPANI ALA-REINIKKA, PEPEN YSTÄVÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *