| KAUPUNKI - STADEN

Ei rapuja Gallträskiin nyt, mutta asiaa tutkitaan edelleen

Valtuustoaloitteessa syksyllä Mikko J. Salminen (kok.) ehdotti että kaupungin tulisi selvittää rapujen istuttamista Gallträskiin. Aloite on nyt käsitelty valtuustossa ja rapuja ei tule – ei ainakaan nyt.

Yhdyskuntavaliokunta ehdotti syksyllä, että kulttuuri- ja vapaa-aikavaliokunta laatisi laajemman tarveselvityksen Gallträskin tulevaisuuden käyttötarkoituksista. Järven käyttöön ja siellä harjoitettavaan harrastustoimintaan kohdistuu useita toiveita, joista osa saattaa olla ristiriidassa jopa keskenään tai ainakin järven luonnonsuojelutavoitteiden ja esim. lintujen pesimäajan rauhoitusten kanssa. 

– Tarveselvityksen yhteydessä olisi kenties hyvä teettää harrastustoiminnasta kysely kuntalaisille. Tässä yhteydessä voisi tarkemmin selvittää, olisiko rapujen istuttaminen ja ravustuslupien myöntäminen yksi niistä toiminnoista, joita järven yhteyteen toivotaan ja jota mahdollisesti ryhdytään toteuttamaan kaupungin toimesta. Mikäli järveä lähitulevaisuudessa halutaan ruopata, olisi mahdolliset rapuistutukset syytä ajoittaa ruoppaushankkeen jälkeen, yhdyskuntavaliokunta totesi syksyllä ja tähän valtuusto vastauksessaan viittaa.

Valtuusto totesi kokouksessaan maanantaina 14.2. aloitteen loppuun käsitellyksi.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *