| URHEILU - IDROTT

GrIFK i cupfinal – Dicken vann 24-17

I Britas bollhall avgjordes på onsdagskvällen Finska cupfinalen i handboll. Grankulla IFK hade tagit sig fint till finalen, men Dicken var till slut ändå starkare och vann klubbens nionde Cupseger med 24-17.

 

Premisserna inför finalen var intressanta. Dicken var fjolårets Cupmästare och FM-guldmedaljör och klar favorit i finalen. Men i det föregående mötet 1,5 veckor tidigare var det Grankulla IFK som vann.

Corinna Jensen var Grankulla IFK:s mest övertygande spelare i Cupfinalen.

GrIFK inledde starkt i finalen, men sedan gled initiativet snabbt över till Dicken. Att matchen var viktig märktes som nervositet bland båda lagens spelare och i synnerhet bortalaget Grankulla IFK hade svårt att få sitt anfallsspel att fungera. I andra halvleken åkte Dicken på många utvisningar och det gav Granilaget ännu chansen att komma tillbaka i matchen. Men Helsingforslagets försvar fungerade och laget säkrade en välförtjänt seger.

Mitt i besvikelsen över finalförlusten kan GrIFK:s damer ändå vara nöjda över Cupen den här säsongen. Det är en fortsättning på gedigna insatser de senaste åren: cuptvåa 2020, FM-brons 2021 och cuptvåa 2022.

Just nu är Grankulla IFK trea i FM-serien. Av grundserien återstår sex matcher och därefter står slutspelet på tur. GrIFK siktar mot final och laget har alla möjligheter att upprepa medaljbedriften från i fjol.

Kommande hemmamatcher:

GrIFK – PIF        26.02 kl. 13:30

GrIFK – HIFK     19.03 kl. 19:00

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *