| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huoneistokeskus avasi ovensa Kauniaisissa

Huoneistokeskus on nyt avannut toimipisteen Kauniaisissa, osoitteessa Tunnelitie 7.

– Avasimme toimiston Kauniaisiin, koska haluamme olla lähellä asiakkaitamme ja vastata asiakaskuntamme kysyntään paikallisella palvelulla. Huoneistokeskus on sekä tunnettu, että arvostettu brändi ja jo vuosikymmenten ajan palvellut Kauniaisten ja sen lähialueen asiakkaita. Uusien toimistojen avaaminen kuuluu myös yrityksemme vahvaan kasvustrategiaan, sanoo myyntijohtaja LKV Sirpa Lehmus.

Tällä hetkellä Kauniaisissa työskentelee neljä henkilöä: Sirpa Lehmus, Tiina Lunnela, Reetta Kuusikko ja Eija Rouvali.

– Rekrytoimme vuoden aikana vielä muutaman lisää. Emme jatkossakaan kilpaile henkilömäärällä vaan vahvalla ammattiosaamisella ja paikallistuntemuksella. Huoneistokeskuksella on vankka taustaorganisaatio ja myös tehokas yhteismyynti, Lehmus sanoo.

Huoneistokeskus avasi virallisesti ovensa Kauniaisissa Ystävänpäivänä 14.2. Kuvassa vasemmalta Reetta Kuusikko, Eija Rouvali, Tiina Lunnela ja Sirpa Lehmus. Kauniainen on heidän mielestään kiinnostava markkina-alue, koska täällä on paljon esim. arkkitehtuuriltaan tavanomaisesta poikkeavia rakennuksia ja vanhoja villoja, jotka vaativat myös välittäjältä erityisosaamista. Jokainen koti on omalla tavallaan ainutlaatuinen ja arvokas ja löydämme oikeanlaisen ratkaisun jokaiseen tarpeeseen, he toteavat.

Kiinteistönvälittäjä Tiina Lunnela ja Sirpa Lehmus ovat palvelleet alueen asiakkaita lähes 12 vuotta, viimeksi Kauniaisten Kiinteistömaailmassa. He toteavat, että heidän erityisosaamista ovat erityisesti alueen kiinteistöt ja muuten uniikit kohteet sekä kuolinpesät. Molemmat ovat erittäin tyytyväisiä Graniin, Huoneistokeskukseen ja uuteen toimitilaan.

– Tykkäämme tästä aivan hirveästi, toimistommekin on tosi kodikas ja sijainti on hyvä, Lunnela ja Lehmus sanovat.

Asuntomarkkinatilanne juuri nyt

Kauniaisten toimisto välittää asuntoja koko pääkaupunkiseudulla.

– Kauniaisistakin muutetaan aika ajoin esim. kantakaupunkiin ja päinvastoin. Myyntijohtajana vastuualueeni on Huoneistokeskus Kauniaisten ja Espoon liiketoiminnan kehitys. Fokuksemme on kuitenkin keskittyä Kauniaisiin ja sen lähimarkkinaan, Lehmus kertoo.

Kauniaisissa niin kuin monin paikoin koko pääkaupunkiseudulla kysyntä on ylittänyt tarjonnan, markkina on kapea ja näyttää siltä, että ihan heti ei helpotusta ole näkyvissä, sanoo Lehmus.

– Erityisesti kysyntää olisi uudehkoille tai hyväkuntoisille n. 150-200 m2 perheasunnoille, 3h,k tai suuremmille kerrostalohuoneistoille sekä omakotitonteille. Etuovessa on tänään myynnissä 16 asuntoa Kauniaisissa ja tontteja ei yhtään, joten kyllä, tarjonta on hyvin kapeaa. En usko ihan nopeaan tarjonnan lisääntymiseen, Lehmus sanoo.

Puhutaan juuri nyt paljon mahdollisesta koronnoususta ja Lehmus toteaa että korkotason nousuun kannattaakin varautua.

– Kuinka paljon korot nousevat, ja miten nopeasti, onkin sitten toinen kysymys. Ennen kuin lyhyet korot nousevat mitenkään merkittävästi, aikaa saattaa kulua edelleen vuosia. Jos oma talous on viritetty valmiiksi liian tiukalle, korkojen nousu voi aiheuttaa arjessa niukkuutta, hän toteaa.

Asuntojen hintojen kehitykseen vaikuttaa moni tekijä kuten esimerkiksi työllisyyskehitys, talouskasvu, väestökehitys sekä verotus, joten yksittäisen tekijän määrällistä vaikutusta on Lehmuksen mukaan vaikeaa arvioida.

– Hyvin harvakseltaan toistaiseksi on korkokeskustelu noussut esille asunnonvaihdossa. Enemmän keskustelua käydään niukasta tarjonnasta ja asuntojen hinnoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *