| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huoneistokeskus öppnade i Grankulla

Huoneistokeskus har nu öppnat ett kontor i Grankulla på adressen Tunnelvägen 7.

– Vi öppnade i Grankulla för att vi vill vara nära våra kunder och svara på kundernas efterfrågan med lokala tjänster. Huoneistokeskus är ett både känt och uppskattat varumärke och har i årtionden betjänat kunder i Grankulla och dess närområden. Nya kontor hör till den starka tillväxtstrategin inom vårt företag, säger försäljningsdirektör AFM Sirpa Lehmus.

Just nu jobbar fyra personer på kontoret i Grankulla: Sirpa Lehmus, Tiina Lunnela, Reetta Kuusikko och Eija Rouvali.

– Vi rekryterar några till i år. Vi kommer inte heller i framtiden att konkurrera med personantalet utan med bra yrkeskunskap och lokalkännedom. Huoneistokeskus har en gedigen bakgrundsorganisation och effektiv gemensam försäljning, säger Lehmus.

Huoneistokeskus öppnade officiellt i Grankulla på Vändagen den 14.2. Från vänster: Reetta Kuusikko, Eija Rouvali, Tiina Lunnela och Sirpa Lehmus. De tycker Grankulla är ett intressant marknadsområde eftersom det här finns mer arkitektoniskt avvikande objekt och gamla villor som också kräver specialkunnande av förmedlaren. Varje hem är på sitt sätt unikt och värdefullt och vi hittar den rätta lösningen för varje behov, säger de.

Fastighetsmäklaren Tiina Lunnela och Sirpa Lehmus har jobbat i området i nästan 12 år, senast för Kiinteistömaailma i Grankulla. De konstaterar att de speciellt är insatta i områdets fastigheter, unika objekt och dödsbon. Båda är mycket nöjda med Grani, Huoneistokeskus och det nya kontoret.

– Vi gillar det här jättemycket, vårt kontor är också mycket hemtrevligt och läget bra, säger Lunnela och Lehmus.

Bostadsmarknaden just nu

Grankullakontoret förmedlar bostäder i hela huvudstadsområdet.

– Man flyttar hela tiden till Grankulla till exempel från innerstaden och vice versa. Som försäljningsdirektör är mitt ansvarsområde att utveckla affärsverksamheten på Huoneistokeskus Grankulla och Esbo. Vårt fokus är på Grankulla och dess närområden, säger Lehmus.

Efterfrågan är större än utbudet, både i Grankulla och på många ställen i huvudstadsområdet. Marknaden är smal och det verkar inte som om det lättar i en nära framtid, säger Lehmus.

– Det finns efterfrågan på i synnerhet relativt nya familjebostäder i gott skick på ca 150-200 kvadratmeter, höghusbostäder med tre rum eller mer och egnahemstomter. På Etuovi fanns idag 16 bostäder i Grankulla till försäljning och inte en enda tomt, så utbudet är nog smalt. Jag tror inte riktigt på en snabb ökning av utbudet, säger Lehmus.

Nu talas det mycket om en eventuell räntehöjning och Lehmus konstaterar att det är värt att förbereda sig på en ränteuppgång.

– En annan fråga är hur mycket och hur snabbt räntorna stiger. Det kan ta ytterligare flera år innan de korta räntorna stiger nämnvärt. Om den egna ekonomin redan nu är för tajt tilltagen kan räntehöjningen leda till knapphet i vardagen, säger hon.

Det är många faktorer såsom sysselsättningsläget, den ekonomiska tillväxten, befolkningsutvecklingen och beskattningen som påverkar bostadsprisutvecklingen. Därför är det enligt Lehmus svårt att förutsäga hur mycket en enskild faktor påverkar.

– Räntediskussionen har tills vidare kommit upp väldigt sällan vid byte av bostad. Desto mer pratar man om det knappa utbudet och bostadspriser.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *