| YLEINEN - ALLMÄN

Nina kiirehtii paikalle, kun koira tarvitsee apua

Nina Kiurulla on 15 vuoden kokemus pieneläinten hoitajana useilla pääkaupunkiseudun eläinklinikoilla. Nyt hän on uunituore yrittäjä firmassa nimeltä Petworks, joka tekee kotikäyntejä Kauniaisissa ja Espoossa.

Ajatus yrityksestä, joka tarjoaa kotikäyntejä on ollut olemassa pitkään.

– Alku oli nopea perheen viikonlopun mökkireissun jälkeen. Sisareni ja mieheni ovat tukeneet minua todella paljon ja tuon viikonlopun aikana keksimme yrityksen toimintatavan, kertoo Nina, joka aiemmin on kirjoittanut blogia koirista Helsingin Sanomiin.

Nyt hän on tehnyt töitä omassa firmassa muutaman kuukauden aikana. Petworks tarjoaa palvelujaan myös yrityksille, missä Nina voi työskennellä sijaisena esimerkiksi leikkauksissa.

– Olen jo saanut asiakkaita, jotka ovat löytäneet minut jakamieni lentolehtisten ja verkossa julkaistun tiedon ansiosta. Olen saanut hienoa palautetta. Nyt pitää vain tavoittaa kaikki, hän sanoo.

Nina Kiuru asui lapsena Granissa ja kävi koulua Granhultissa, Hagelstamskassa ja GGS:ssä. Nykyisin hän asuu Lippajärvellä, muutamia satoja metrejä kaupunginrajasta. Kotona häntä odottaa perheen ohella seuralaisena kolmivuotias Nasu-koira.

Nina on työskennellyt pitkään eläinten parissa. Vuonna 2007 hän valmistui eläintenhoitajaksi kahden vuoden ammattiopintojen jälkeen. Harjoittelun hän teki muun muassa Helsingin yliopiston eläinsairaalassa, osaksi leikkaussalissa ja teho-osastolla. Jo opiskelujen aikana hänet palkattiin eläinklinikalle, joka toimii Kampissa. Sen jälkeen hän on työskennellyt myös muilla klinikoilla, muun muassa leikkaus- ja hammaspotilaiden sekä ortopedistä hoitoa saavien eläinten parissa.

– Pieneläinten hoitajan työnkuvaan kuuluvat myös laboratorionäytteiden ja röntgenkuvien otto, sekä myös potilaiden vastaanotto.

Koiralle on kotikäynti mukavin

Ninan mukaan kotikäynnit tällä alalla eivät ole yrityksille erityisen tavallisia.

– Tulen asiakkaan kotiin, koska koiralle on rauhallisinta saada olla kotona. Monet eläimet hermostuvat jo silloin, kun pysähdytään eläinlääkärin vastaanoton luona. En tunne monia yrityksiä, jotka toimivat samalla tavalla.

Millaisista palveluista on oikeastaan kyse? Ninan potilaat ovat kaikki tällä erää koiria. Hänen työstään suuri osa on kynsien leikkausta.

– Kaikki koirat tarvitsevat kynsien leikkuuta, ja se voi olla työlästä sekä koiralle että omistajalle. Osa omistajista ei yksinkertaisesti uskalla leikata koiran kynsiä, Nina sanoo.

Hän voi myös auttaa puhdistamaan korvia, tarkastaa hampaat, hoitaa haavoja, trimmata takkuja ja vaihtaa siteitä.

– Myös se voi olla työlästä monelle. Voin myös neuvoa ja näyttää koiranomistajalle, kuinka pitää toimia. Hoidan pieniä haavoja, jotka voivat olla tulehtuneita, ja lähetän edelleen eläinlääkärille, jos on tarve. Hyvin tavallinen ongelma on koirien ylipaino. Myös tämän osalta Nina voi auttaa.

– Omistaja voi tarvita paljon tukea ja tietoa. Mitä esimerkiksi pitää tehdä ruokailutapojen muuttamisessa. Nina Kiuru palvelee asiakkaita ruotsiksi ja suomeksi.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *